18 ЧЕРВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ВОРОЖІ ОБСТРІЛИ, ДОПОМОГА ДЕРЖАВІ ТА СПІЛЬНА РОБОТА НА ПЕРЕМОГУ

Знову обстріляли Криворіжжя. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що вночі кілька разів вмикалися сирени. Окрім того, знову під ворожий обстріл потрапив Криворізький район:
–Рашисти ударили з артилерії по с.Велика Костромка Зеленодольської громади. Внаслідок маємо руйнування. Та на щастя, мешканці не постраждали.
Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповнив надану інформацію, зазначивши, що вчора російські окупаційні війська обстріляли прикордонні території Апостолівської громади з «Ураганів». На щастя, минулося без жертв і без руйнувань.
Що стосується інших районів області, то протягом доби там все спокійно та тихо.
Європейська підтримка. Посадовець поділився гарною новиною:
– Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу. Це дійсно важливе рішення. Саме Україна зараз захищає свободу всієї Європи, саме на нашій землі зараз вирішується питання безпеки цивілізованого світу. Ми платимо занадто високу ціну. Українці давно довели, що вони є частиною великої європейської родини. В нас спільні цінності, спільні орієнтири і погляди. І я впевнений, з підтримкою інших країн ми однозначно Переможемо!
В районі та місті все добре. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що ніч на території району минула без надзвичайних ситуацій. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає. Очільник районної адміністрації побажав всім мешканцям регіону гарного вихідного дня.
Міський голова Покрова Олександр Шаповал зазначив, що завершується ще один тиждень бороться проти проти російських окупантів. Що до ситуації у місті, то вона контрольована:
–Всі підрозділи життєзабезпечення функціонують без збоїв. Всі необхідні послуги надаються у повному обсязі. Я дякую нашим комунальникам за безперебійну роботу, яку вони роблятьзадля рідного міста.
Як додав очільник Покрова, до міста продовжують прибувати вимушені переселенці, у тому числі й з Апостолового. Міська влада надає людям всю необхідну допомогу.
Олександр Шаповал подякував містянам, які теж підтримують цих людей, адже сьогодні це надзвичайно надзвичайно важливо.
–Кожен на своєму місці, разом ми наближаємо Перемогу, — впевнений мер Покрова.
Окупанти не вгамовуються і продовжують обстріли. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив, що на Криворізькому напрямі фронту зберігається стабільно напруженою:
– За інформацією Оперативного командування «Південь», ворог продовжує ведення бойових дій по лінії рубежів оборони. Орки зазнають втрат у живій силі та техніці. На тимчасово окупованих територіях у Високопольській, Нововоронцовській, Великоолександрівській та інших громад Херсонської області рашисти продовжують мінувати поля, дороги, мости, знищувати інфраструктуру.
Окрім того, окупанти продовжують обстріли по всій лінії зіткнення із систем РСЗВ, ствольної артилерії та мінометів. Щодо Криворізького району, то ворог вчора обстріляв територію Широківської та Апостолівської громад. Жертв та постраждалих немає.
Місто посилює лінії оборони та приймає переселенців. Щодо ситуації у Кривому Розі та районі, то вона, за словами Олександра Вілкула, зберігається повністю стабільною та контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Також триває серйозна робота разом із військовими щодо посилення ліній оборони на всіх напрямках:
– Щодня працюють понад 100 одиниць лише важкої техніки. Тепер ми направили ще додаткову техніку, забезпечуємо її всім необхідним. Також продовжуємо надавати допомогу нашим військовим частинам у матеріально-технічному забезпеченні.
Кривий Ріг продовжує приймати біженців. Загальна кількість тільки зареєстрованих переселенців впритул підійшла до позначки 50 тисяч. Це означає, що реальних переселенців ми вже близько 65 тисяч

Не втрачаємо віри у наших мужніх Захисників! Знаємо, що Перемога 100% буде за нами. Для цього гуртуймося та тримаємо кожен свій фронт!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11