Актуально від Генштабу ЗСУ

Розпочалася сто тринадцята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Як розгортається ситуація на фронті, читайте в офіційному зведенні від Генштабу.

Ворог обстрілює позиції ЗСУ та мирні населені пункти

* На Сіверському напрямку противник, з метою демонстрації присутності та сковування дій підрозділів Сил оборони, продовжує утримувати підрозділи збройних сил російської федерації зі складу Західного військового округу в прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Ворог здійснив артилерійські обстріли позицій наших військ у районах населених пунктів Леонівка та Бачівськ Чернігівської і Сумської областей відповідно.

* На Слов’янському напрямку агресор веде штурмові дії, здійснює пошук слабких місць в оборонних позиціях наших військ. Обстрілював з артилерії різного калібру цивільну інфраструктуру неподалік Пришиба, Долини, Карнаухівки та Вірнопілля.

Рашисти утримують зайняті рубежі та бояться контрнаступу

* На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. З метою сковування наших підрозділів та недопущення переходу у наступ противник здійснював інтенсивні артилерійські обстріли в районах населених пунктів Базаліївка, Уди та Верхній Салтів.

* На Південнобузькому та Таврійському напрямках противник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні наступу наших військ. Завдає вогневого ураження підрозділам Сил оборони. Продовжує удосконалення інженерного обладнання позицій в районах населених пунктів Безводне та Іщенка.

Наші ЗСУ мужньо протистоять ворожій навалі

* На Сєверодонецькому напрямку російські окупанти продовжують вогневий вплив на підрозділи наших військ із усіх наявних вогневих засобів в районах населених пунктів Білогорівка, Лисичанськ, Сєверодонецьк. Ворог не припиняє спроб встановлення повного контролю над містом Сєверодонецьк. Веде штурм, бої тривають.

* На Лиманському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснює систематичний вогневий вплив з метою сковування дій підрозділів наших військ в районах населених пунктів Новобахмутівка, Водяне, Первомайське, Микільське, Антонівка, Гуляйполе, Новопіль та Оріхів.

* На Слобожанському напрямку рашисти перегруповують війська з метою нарощування наступальних спроможностей.

* На Донецькому напрямку ворог веде бойові дії уздовж лінії зіткнення.

* На Бахмутському напрямку ворог проводить штурмові дії з метою покращення тактичного положення. Зафіксовано артилерійські обстріли в районах населених пунктів Веселе, Соледар, Берестове та Вовчоярівка.

* На напрямку Єгорівка-Шевченко наші воїни виявили та знищили диверсійно-розвідувальну групу противника.

* На Волинському та Поліському напрямках, в рамках перевірки бойової готовності, в одній з механізованих бригад республіки білорусь відпрацьовано розгортання пунктів прийому мобілізаційних ресурсів.

Щодо ситуації в Чорноморській та Азовській морських операційних зонах, то там основні зусилля ворог зосереджує на блокуванні цивільного судноплавства. В акваторії Чорного моря утримує в готовності до застосування три носії високоточної зброї.

ЗСУ дають рашистам гідну відсіч

За останню добу завдяки мужності і майстерності наших Захисників вдалося ліквідувати:

— особового складу – 200 осіб (всього 32 тис. 950 військових рф);

— танків ‒ 9 одиниць (всього –1449);

— бойових броньованих машин ‒ 17 одиниць (всього – 3545);

— артилерійських систем – 7 одиниць (729);

— реактивних систем залпового вогню – 3 одиниці (всього – 233);

— автомобільної техніки та автоцистерн – 9 одиниць (всього – 2494);

Найбільших втрат ворог зазнав на Бахмутському та Херсонському напрямках.

Не дивлячись ні на що, продовжуємо разом наближати нашу Перемогу! Віримо, що зуміємо подолати все та досягти миру на нашій рідній землі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11