16 червня, Дніпропетровщина: ворожі авіа- та артобстріли, на щастя, тиха ніч та застереження стосовно безпеки і пильності у розмовах

Ворог знову обстріляв Криворіжжя. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що вчора вдень ворог ударив з «Ураганів» по Зеленодольську та Апостоловому:

У Зеленодольську рашистські снаряди влучили по житлових кварталах. У результаті пошкоджені декілька багатоповерхівок. За попередніми даними, люди не постраждали. Місця обстрілів біля будинків засіяні касетними боєприпасами. Там працюють піротехніки. В Апостоловому результатом обстрілу стало займання у лісосмузі. Туди оперативно прибули рятувальники для гасіння пожежі.

Щодо ситуації на ранок, то вона спокійна. За словами посадовця, ніч була тихою.

На ранок все добре у всіх районах Дніпропетровщини, – відзначив Валентин Резніченко.

Постраждав Новомосковський район. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук поінформував, що вчора ввечері ворог здійснив два авіаудари по Новомосковському району. Внаслідок ворожої атаки зруйновано будівельне підприємство. На щастя, минулося без жертв.

Армія рф – військові злочинці. Але їм мужньо протистоять героїчні ЗСУ. Тому віримо в наших захисників, у Президента і разом наближаємо Перемогу! – акцентував очільник облради.

Необхідність дотримання правил безпеки. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко розповів, що доба на нашій території минула спокійно: бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає.

У зв’язку з тим, що ворог майже щодня здійснює обстріли Криворізького району, посадовець закликав мешканців утриматися від поїздок в напрямку м.Апостолове.

Також Євген Євтушенко попросив всіх жителів району: 1) дотримуватися комендантської години; 2) обмежити перебування на березі Каховського водосховища; 3) не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Виконання цих простих правил надзвичайно важливе для безпеки кожного.

Наша боротьба триває. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що обстановка на Криворізькому напрямку фронту, як і раніше, залишається напруженою, але повністю контролюється ЗСУ:

Всі наші захисники виявляють мужність, бойовий дух дуже високий. За офіційною інформацією Оперативного командування «Південь», ворог продовжує ведення бойових дій у звичній для себе злочинній тактиці. Не маючи успіхів у просуванні вперед, втрачаючи живу силу і техніку, окупанти обстрілюють населені пункти із мирними жителями. Застосовують і реактивні системи залпового вогню й артилерійсько-мінометне озброєння.

Посадовець відзначив, що за минулий день з Апостолового до Кривого Рогу були евакуйовані ще 24 людини. Тим, хто залишився, пропонують виїхати подалі від небезпеки.

З питаннями щодо організації евакуації треба звертатися до керівників ваших громад. Наприклад, питаннями евакуації в Апостолового займається мер Андрій Оса. На його офіційному каналі є номер телефону, куди можна звернутися і зареєструватися для евакуації. Прошу передати цю інформацію своїм знайомим, – акцентував Олександр Вілкул.

Ситуація в місті та районі контрольована. Вся інфраструктура Кривого Рогу, усі комунальні підприємства та соціальні служби працюють стабільно. Триває серйозна робота щодо посилення оборони міста.

Наостанок Олександр Вілкул переконливо попросив проявляти пильність при телефонних розмовах та листуваннях у соцмережах:

За жодних умов не розповідайте і не пишіть навіть своїм знайомим інформацію про розташування та переміщення наших військових, про розташування оборонних споруд та переміщення військової техніки. Ворог ретельно моніторить подібну інформацію, не допомагайте йому!

Разом з тим, Олександр Вілкул закликав усіх зберігати спокій та витримку, вірити у наші Збройні Сили та нашу Перемогу!

Місто підтримує мешканців. Міський голова м.Апостолове Андрій Оса зазначив, що протягом вчорашнього дня до міськради зверталися мешканці, чиє житло було пошкоджено внаслідок ворожих обстрілів. Таким чином, сформовано перший перелік матеріалів для невідкладної допомоги, які поступово отримують люди.

Про пошкодження та потребу у базових матеріалах очільник Апостолового закликав повідомляти за телефоном гарячої лінії міської ради: (067) 825 60 05.

За словами мера, триває видача продуктових наборів:

Старости видають набори у своїх округах, згідно перших сформованих списків. Також міська рада займається організацією надання допомоги іншим категоріям населення, щоб максимально задовольнити запити жителів.

Андрій Оса закликав усіх мешканців громади бути уважними та обережними! При звуках вибухів наполегливо просить переміщуватись у безпечні місця (це може бути підвал житлового будинку або приміщення серед двох стін) та перебувати там мінімум півгодини після останнього почутого вибуху. Після обстрілу категорично забороняється виходити на вулицю. У зв’язку з тим, що ворог застосовує касетні боєприпаси, вони розсипаються на великі території та несуть смертельну небезпеку. Чіпати чи наближатися до них категорично заборонено, адже касети можуть здетонувати у будь-який момент.

Нехай жах, який довелося всім нам пережити, більше не повториться! Співчуття родинам загиблих жителів! Ми підтримаємо всім, що у наших силах! – акцентував Андрій Оса.

Продовжуємо всіма силами підтримувати наших Захисників, кожен на своєму “фронті”. Віримо, що зуміємо вистояти і вигнати рашистську нечисть з нашої рідної землі! Нехай цей момент настане якнайшвидше!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11