14 червня, Дніпропетровщина: обстріли прифронтових районів, втрата Героя, знешкодження боєприпасів і національна незламність

Артудари по прифронтових районах. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що ніч у регіоні видалася неспокійною:

Ворог знову обстріляв два райони нашої області – Криворізький та Синельниківський. Вдарив з «Ураганів» по Апостолівській і Покровській громадах. Люди, попередньо, не постраждали. У Покровській громаді пошкоджені будинки. Зараз на місці обстрілу піротехніки обстежують територію на предмет виявлення нерозірваних снарядів.

Рашисти руйнують мирне місто. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук поінформував, що внаслідок вчорашнього обстрілу Зеленодольська до поліції та органів місцевого самоврядування звернулося близько 120 громадян, житло яких постраждало через обстріли:

Масштаби руйнувань значні. Окрім житлових будинків, рашисти пошкодили будівлі ліцею та двох дитсадків. Це не військові об‘єкти. Ворог цілеспрямовано і цинічно обстрілює оселі наших громадян. Вбиває цивільних. російські окупаційні війська – нелюди і залишаться ними назавжди. Нелюдам ніколи не буде ані виправдання, ані пробачення.

Над районом пролетіли ракети. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що доба у районі минула спокійно. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає. Що стосується ситуації на Херсонському напрямку, то вона залишається без змін.

Над однією з громад зафіксовано проліт 3 крилатих ракет. Звісно, таке трапляється не вперше, але все одно спокійно це сприймати неможливо. В області працювала система ППО, – акцентував посадовець.

Місто зазнало втрати. Мер Покрова Олександр Шаповал повідомив про загибель нашого земляка, сина працівника Чкаловської збагачувальної фабрики Покровського ГЗК Віктора Копищика, котрий теж знаходиться на передовій, 36-річного гранатометника 1 стрілецького відділення, рядового КОПИЩИКА Дмитра.

Безжальна війна забирає мужніх та сильних. Дмитро віддав своє життя за Україну, за її свободу. Світла пам’ять Герою! Співчуття рідним, – написав очільник міста.

Прощання з Героєм відбудеться завтра, 15-го червня, о 10.00 на бульварі Шевченка.

Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту зберігається напруженою, але перебуває під повним контролем ЗСУ:

Всі підрозділи наших частин демонструють мужність та героїзм. За офіційною інформацією Міністерства Оборони України та Оперативного Командування «Південь», ворог намагається утримати раніше зайняті позиції та веде повітряну розвідку за допомогою безпілотних літаючих апаратів. Також, за офіційним повідомленням Міноборони, рашисти продовжують посилення угруповання військ, що діють на Криворізькому напрямку.

За словами посадовця, після масового обстрілу у Зеленодольску триває робота із ліквідації нерозірваних снарядів. За минулу добу знешкоджено 42 касети від “Ураганів”. Триває розмінування інших територій Криворізького району.

Олександр Вілкул також акцентував на тому, що продовжується робота зі зміцнення оборони міста:

Вона ведеться на всіх напрямках та лініях захисту. Також ми надаємо допомогу нашим військовим частинам у питанні матеріально-технічного забезпечення. Наші Захисники на 100% забезпечені безкоштовним повноцінним щоденним харчуванням, що також дуже важливо.

Очільник військової адміністрації закликав усіх зберігати спокій та витримку, вірити у наші Збройні Сили, Президента та Перемогу України!

Віримо, що завдяки нашим найкращим у світі ЗСУ ми зуміємо вистояти та вибороти Перемогу! Велика подяка Вам, незламні Захисники і Захисниці! Знайте: ми бажаємо кожному з Вас янгола-охоронця та найшвидшого повернення додому з Перемогою над ворогом!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11