Ті, хто міцно тримає економічний фронт

     За цими словами – робота сотень тисяч людей, котрі навіть у надскладний військовий час наполегливо працюють на Перемогу України. Мова йде про гвардію промисловців Дніпропетровщини, більшість з яких вже оговталась від шоку і повернулась до важливих завдань – поповнення виробничого, податкового та економічного потенціалу. А ще – забезпечення людей роботою і заробітною платою. Деякі підприємства з самого початку війни хоробро і наполегливо трудяться, не зупиняючись. Стан справ у галузі обласної промисловості днями обговорили очільники області під час виїзної наради до небезпечного Криворіжжя.

     Крім завдань, пов’язаних безпосередньо з військовими подіями, в центрі уваги голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка, очільника облради Миколи Лукашука та начальника Криворізької військової адміністрації Олександра Вілкула був металургійний завод «АрселорМіттал Кривий Ріг». Цей промисловий гігант відновлює зупинене через війну виробництво та налагоджує нові логістичні шляхи збуту своєї продукції.

     – Працюють підприємства – працює економіка. Працює економіка – живе і бореться країна. Один з найбільших гірничо-металургійних комбінатів «АрселорМіттал Кривий Ріг» відновлює роботу. До запуску всіх потужностей ще далеко, але підприємство стало на цей шлях. Компанія вибудовує логістику та шукає нові ринки збуту, – зазначив Валентин Резніченко.

     – Підприємство стійко витримує випробування війною. Виплачує зарплату працівникам, сплачує податки, – наголосив Микола Лукашук.

     Така позитивна динаміка має важливе значення і для оборонного арсеналу Криворіжжя, в який тепер гірничо-металургійний комбінат знову вноситиме свій серйозний вклад. Втім, як і ще 21 промислове підприємство, котрі наразі працюють у Дніпропетровській обасті.

     До їх когорти відноситься і Покровський ГЗК. Ситуацію на нашому «виробничому фронті» сьогодні, у перший день нового робочого тижня, обговорили на нарадах, під керівництвом Голови правління Сергія Шуваєва та технічного директора Віктора Бондарця.

     Підприємство продовжує працювати в рамках виконання всіх запланованих показників з видобутку руди, її вивезення на склади, завалки на фабрики та подальшого збагачення з метою випуску готової продукції.

     Основними “донорами” сировини для Чкаловської та Олександрівської збагачувальних фабрик наразі є Чкаловський №2 та Олександрівський кар’єри. І видобувачі, і збагачувачі в цілому виконують свої виробничі завдання. Правда, час від часу доводиться надолужувати втрачене під час зупинок на відновлювальні роботи, але це – нормальний процес, а ще – доказ того, що життя на комбінаті «кипить» і не збирається зупинятись.

     Зараз “гаряча пора” абсолютно для всіх підрозділів підприємства. Адже за сприятливих погодних умов треба зробити багато важливих справ, котрі стануть запорукою продуктивного виробництва у подальшому: забезпечити своєчасне переміщення конвеєрного транспорту верхніх роторних комплексів для звільнення фронту робіт нижнім горизонтам; максимально виконати капітальні та поточні ремонти основного обладнання (на часі – капітальне відновлення ЕК №175 Північного кар’єру, в якому задіяно 7 бригад ремонтного персоналу).

     Особлива увага також прикута до наших перевізників – Залізничного й Автотранспортного цехів. Обидва наполегливо працюють, виконуючи свій блок завдань. Тільки для АТЦ він більш ускладнений. Через військові дії скоротився парк підрозділу, котрий тепер має працювати більш ефективно. І це, враховуючи виконання плану поступового виведення з експлуатації техніки виробництва рф та білорусії. Але автомобілісти, разом з виробничим напрямком, розробили свій порядок дій та перспективний проект поповнення потенціалу у 2023 році.

     Спеціалісти комбінату також працюють над реалізацією скороченої, але все ж таки інвестиційної програми підприємства.

     За графіком виконується поливання доріг та видача питної води.

     Кадровий потенціал підприємства також продовжує поповнюватись. Триває курсове, індивідуальне і практичне навчання, в якому бере участь 171 робітник комбінату.

     Крім того, на минулому тижні 13 працівників підприємства поділились своєю кров’ю з тими, для кого вона стала “еліксиром життя”. Всього з початку війни до цієї благородної справи долучився вже 185 працівників.

     Не забуваємо і про допомогу нашим Захисникам. Намагаємось постійно тримати руку на пульсі – за можливості, підтримувати зв’язок з колегами, котрі боронять Україну, та забезпечувати їх захисними речами, необхідними для ведення військових дій. Не забуваємо, що у такій життєво потрібній допомозі є внесок кожного працівника нашого підприємства.

     Отже, продовжуємо гідно тримати свій «виробничо-економічний фронт». Бо наша робота – це фінансова спроможність родини, міста, області, всієї України й основної державної місії – забезпечення обороноздатності ЗСУ. Працюємо заради Перемоги та мирного майбутнього наших дітей!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11