Інформативно від Генштабу

Ворог атакує

      * На Донецькому напрямку угруповання військ окупантів зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій з метою оточення наших військ у районах міст Сєвєродонецьк і Лисичанськ, блокуванні шляхів логістичного постачання з населеного пункту Бахмут. Продовжує заходи з поповнення втрат. У напрямку населених пунктів Кремінна та Старобільськ перемістив понад 80 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема важку броньовану техніку та артилерійські системи.

      * На Сєвєродонецькому напрямку ворог з артилерії вів штурмові дії у місті Сєвєродонецьк, мав частковий успіх, відтіснив наші підрозділи з центру міста, бойові дії тривають. Обстрілював з артилерії позиції Сил оборони у районах населених пунктів Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Тошківка.

     * На Харківському напрямку підрозділи ворога продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні позиційної оборони та недопущенні подальшого просування наших військ до Державного кордону України. Противник вів штурмові дії у напрямку Тернова-Ізбицьке, мав частковий успіх, закріпився на північній околиці. Здійснив дистанційне мінування можливих шляхів висування наших підрозділів у районі населеного пункту Петрівка, 20 км східніше Старого Салтова. Проводив повітряну розвідку БпЛА у районі Шестакового.

     * На Слов’янському напрямку ворожі підрозділи зосереджували основні зусилля на штурмі населених пунктів Долина та Богородичне, успіху не мали. Рашисти, у рамках логістичного забезпечення військ, замінили понад 100 одиниць пошкодженої броньованої та автомобільної техніки.

      * На Бахмутському напрямку наші воїни успішно відбили штурмові дії у напрямках Вікторівка-Врубівка та Комишуваха-Врубівка. Ворог відновив наступальні дії у районі населеного пункту Золоте. Закріплюється по рубежу Роти-Миронівка.

      Для покращення тактичного положення та заволодіння панівними висотами безуспішно вів штурмові дії у напрямках Доломітне-Кодема, Доломітне-Новолуганське. Проводив повітряну розвідку БпЛА у районі Покровського.

Контрнаступальні дії української армії

      * На Південнобузькому напрямку ворог веде позиційну оборону. Основні зусилля спрямовує на утриманні раніше захоплених територій. Здійснив інженерне обладнання позицій у районах населених пунктів Шилова Балка та Придніпровське. З метою уточнення положення наших військ вів повітряну розвідку БпЛА у районі Давидового Броду.

Вогневий вплив окупантів

      * На Курахівському напрямку ворог завдав авіаудару штурмовиками по позиціях наших військ у районі Красногорівки, 15 км східніше Курахового.

      * На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснював вогневий вплив вздовж лінії зіткнення з метою перешкоджання перекиданню наших резервів на інші напрямки.

      * На Лиманському напрямку противник продовжував обстріли позицій наших військ у районах населених пунктів Маяки, 10 км північніше Слов’янська, та Серебрянка, 5 км північно-східніше Сіверська.

     * На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без суттєвих змін. На останньому російські окупанти обстріляли з артилерії та мінометів позиції Сил оборони у районі Хрінівки Чернігівської області.

      * Російський агресор блокує цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. У готовності до застосування в акваторії Чорного моря перебуває 6 носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/338799278433157

https://www.youtube.com/watch?v=Xf_mSRGtxPs

     Тримаємо стрій разом з нашими відважними Захисниками, які вже 110 днів героїчно боронять Україну! Віримо, що спільними зусиллями ми здолаємо рашистську навалу та виженемо цю нечисть з нашої землі. Разом наближаємо Перемогу України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11