7 ЧЕРВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ОБСТРІЛИ КРИВОРІЖЖЯ, ЗНЕШКОДЖЕННЯ БОЄПРИПАСІВ ТА ТУРБОТА ПРО ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Знову страждають мешканці Криворізького району. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що вчора ввечері під обстріл «Ураганів» знову потрапила Зеленодольська громада:
– У Великій Костромці поранення отримав 46-річний чоловік. Зараз він у лікарні. Також вороги пошкодили у селі будинки.
Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що вчора вдень рашисти поцілили у приватний будинок с.Мар’янське:
– У будівлі сталася пожежа, але люди не постраждали. Дякуючи рятувальникам, вогонь вдалося оперативно загасити.
Щодо ситуації на Дніпропетровщині зараз, то вона повністю контрольована:
– У кожному куточку області майорить синьо-жовтий стяг, і так буде завждиРосійських окупаційних військ в нашому регіоні немає. Перемога буде за нами. Все зруйноване відбудуємо.
Ситуація контролюється ЗСУ. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що доба в районі минула спокійно:
– Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на нашій території немає. А ось на тих, які розташовані поруч, тривають позиційні бої, звуки яких долинають до нашого району.
На Криворіжжі стабільно напружено. Так оцінив ситуацію очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул у своїй традиційній вечірній доповіді:
– За офіційною інформацією Міністерства оборони України та Оперативного командування «Південь», на південному від нас напрямку велися бойові дії в районі Великоолександрівської громади, що на Херсонщині, населених пунктів Лозове та Біла Криниця. Але ситуація наразі під повним контролем Збройних Сил України. Ворог отримує гідну відсіч і зазнає втрат.
За словами посадовця, окупанти продовжують обстріли по всій лінії зіткнення із застосуванням різнх видів реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та бойової авіації.
Триває ліквідація ворожих снарядів. Піротехніки продовжують проводити роботу з розмінування територій:
– На території Зеленодольської громади знешкоджено 9 касетних боєприпасів від «Урагану», а в Малій Костромці – прямо на території домоволодіння – ще 30 таких, що не розірвалися після обстрілу.
Що стосується ситуації у самому Кривому Розі та районі, то вона повністю стабільна, контролюється Збройними Силами України і Військовою адміністрацією.
У Кривому Розі налічується майже 47 тисяч переселенців. Як відзначив Олександр Вілкул, до Кривого Рогу продовжують прибувати біженці, зокрема з прифронтової зони Херсонської області:
– Тільки за останню добу ми допомогли в евакуації ще сотні переселенців. На сьогоднішній день лише офіційно зареєстрованих у нас уже майже 47 тисяч біженців. Фактично ж ця цифра перевищує 60 тисяч. У деяких районах міста переселенці самі організовують групи та беруть участь у благоустрої Кривого Рогу. Закликаю всіх наших нових криворіжців, хто має можливість і бажання, теж долучатись до таких заходів.
Модернізація лікарні. Голова міста Апостолове Андрій Оса поінформував, що міжнародна організація «Лікарі без кордонів» допомогла реалізувати проект щодо обладнання двох нових кімнат стабілізації хворих у міській лікарні:
– Там є всі необхідні апарати, медикаменти та витратні матеріали, які допоможуть стабілізувати стан важко хворої людини. Завдяки цьому проекту наші медики зможуть на місці проводити невідкладні оперативні втручання, що надзвичайно важливо для збереження життя.
Волонтери міцно тримають свій фронт. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий розповів, що волонтери міста зустрічали людей із окупованих сіл Херсонщини, котрі добиралися до української території усіма можливими способами:
– Дякую волонтерам, працівникам міської ради, працівникам поліції. Завдяки Криворізькій військовій адміністрації – більшість людей поїхали до м.Кривий Ріг.
 
Ми також хочемо подякувати всім нашим Захисникам, які знаходяться на передовій та боронять нашу рідну Батьківщину від окупантів. Також висловлюємо слова вдячності людям, котрі самовіддано працюють у тилу, тримаючи економічний фронт держави. Всі ви – надзвичайні! Адже прямуєте до єдиної мрії – нашої спільної Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11