Інформативно від Генштабу

Напрямки просування загарбників

      * На Донецькому напрямку підрозділи агресора, за підтримки авіації, зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій.

      * З метою завдання втрат та виснаження особового складу наших військ, противник здійснює вогневе ураження вздовж лінії зіткнення із мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Провів ремонт залізничного мостового переходу в районі населеного пункту Куп’янськ, для відновлення логістичного постачання залізничною гілкою Куп’янськ-Лиман.

     * На Лиманському напрямку ворог посилив підрозділи та перегрупував їх. За підтримки вертольотів Ка-52, веде наступ у напрямку Лиман-Старий Караван, бойові дії тривають.

      * На Сєвєродонецькому напрямку агресор вів штурмові дії у північних, південних та східних районах міста, окремими підрозділами досяг успіху, закріплюється у центрі населеного пункту.

      * На Бахмутському напрямку противник намагається витіснити підрозділи наших військ із займаних позицій у районах Білогорівки та Врубівки. Застосував штурмову та армійську авіацію у районах населених пунктів Комишуваха, Берестове і Ниркове.

Ворог утримує зайняті позиції

      * На Запорізькому напрямку ворог проводив інженерні роботи з удосконалення фортифікацій другої лінії оборони.

      * На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках противник утримує зайняті позиції, завдає вогневого ураження із мінометів та ствольної артилерії.

      * На Південнобузькому напрямку основні зусилля ворога зосереджені на утриманні зайнятих позиці та створенні додаткових рубежів оборони. У районах населених пунктів Миколаївка, Новопавлівське і Широке здійснив масовані обстріли із реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів.

      * Агресор завдав ракетного авіаційного удару із літаків Су-35 по Білопіллю Сумської області. Вогнем артилерії завдав ураження у районі населеного пункту Середина-Буда.

      * На Харківському напрямку зі ствольної та реактивної артилерії обстріляні населені пункти Олександрівка, Слатине і Циркуни. Завдав ударів вертольотами армійської авіації в районах населених пунктів Веселе та Тернова.

      * На Слобожанському напрямку основні зусилля агресора зосереджені на утриманні зайнятих позицій та веденні розвідки.

      * На Слов’янському напрямку противник здійснив перегрупування військ. Внаслідок втрат, у районі Довгенького відвів окремі підрозділи до міста Ізюм на відновлення. З метою посилення охорони та оборони логістичних маршрутів, посилив угруповання у населеному пункті Куп’янськ, за рахунок переміщення батальйонної тактичної групи. Вів розвідку позицій наших військ у районах населених пунктів Ізюм, Первомайський та Велика Комишуваха за допомоги БпЛА “Орлан-10”.

Противник тримає напругу біля кордону з Україною

      * На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з посилення охорони ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. Тривають заходи з перевірки бойової готовності визначених з’єднань та військових частин.

      * На Сіверському напрямку підрозділи противника проводять інженерне обладнання позицій у районах деяких населених пунктів Брянської області, на відстані близько 3 км від державного кордону України.

      * В акваторіях Чорного та Азовського морів кораблі чорноморського флоту російської федерації продовжують виконувати завдання з ізоляції району бойових дій та блокаду судноплавства.

      * Штормом зірвало з якоря 2 ворожі морські міни. Одну віднесло хвилями до берега Одещини, де її знешкодили фахівці підривної команди Військово-Морських Сил, іншу наші воїни підірвали просто в морі.

     * У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває один носій крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Успіхи ЗСУ

      * За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 9 атак ворога, знищено 2 танки, 13 артилерійських систем, 8 бойових броньованих машин та 6 ворожих автомобілів. На Півдні, у Херсонській та Миколаївській областях, втрати російських окупантів, окрім військової техніки, склали близько 70 осіб.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/329873672659051

https://www.youtube.com/watch?v=StMCD83qKSU

     З шаленими втратами російські війська намагаються отримати певні локальні «перемоги» на окремих ділянках фронту, повністю знищуючи на своєму шляху цілі міста і села. Такими є забаганки диктатора та деградованого суспільства рф. Але перемогти у війні їм не вдасться, бо наші незламні воїни рішуче налаштовані боротись до тих пір, доки на вільній українській землі не залишиться жодного рашиста! Дякуємо нашим сміливим та загартованим вогнем Захисникам, разом наближаємо Перемогу України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11