Актуально від Генштабу ЗСУ

     Ворог активізував застосування авіації для підтримання наступу свого наземного угруповання. У зв’язку з недостатньою кількістю запасів високоточної ракетної зброї противник здійснює пошук інших способів ураження критично важливих та військових об’єктів на території України.

Активізація бойових дій

      * На Лиманському напрямку ворог активізував ведення бойових дій, застосовуючи артилерію та авіацію.

     * На Сєвєродонецькому напрямку, за підтримки вогню артилерії, російські окупанти ведуть наступ у напрямку населеного пункту Сєвєродонецьк, бойові дії тривають.

      * На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії в районі Комишувахи, Яковлівки і Троїцького, успіху не мав, зазнав втрат.

      * На Авдіївському напрямку ворог не припиняє мінометні та артилерійські обстріли позицій Сил оборони і цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Авдіївка, Піски, Мар’їнка, Оріхів та Новосілка. Застосував штурмову та армійську авіацію в районах Кам’янки, Авдіївки і Новомихайлівки.

Ворог намагається закріпитися, обстрілює позиції ЗСУ та цивільні обʼєкти

      * На Харківському напрямку основні зусилля противник зосереджує на утриманні зайнятих позицій. Обстріляв з артилерії цивільну інфраструктуру, в районі населеного пункту Рубіжне. Крім того, здійснив чергову спробу ведення наступальних дій у напрямку Тернової, успіху не мав.

      * На Волинському та Поліському напрямках до 7 батальйонів збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з посилення охорони білорусько-українського кордону. Не минула загроза ракетних та авіаційних ударів з території республіки білорусь.

      * На Сіверському напрямку ворог продовжує посилювати прикриття ділянки українсько-російського кордону, облаштовує опорні пункти в прикордонних районах на території Брянської області. Окупанти продовжували артилерійські та мінометні обстріли позицій Сил оборони та цивільної інфраструктури у Сумській області, з території російської федерації.

      * На Слов’янському напрямку ворожі підрозділи зосередили основні зусилля на утриманні зайнятих позицій, веденні розвідки та створенні умов для відновлення наступу. Зафіксовано обстріли зі ствольної та реактивної артилерії, мінометів і танків в районі населених пунктів Святогірськ та Довгеньке. Також ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Байрак.

      * За підтримки артилерії та армійської авіації ворог безуспішно спробував взяти під контроль населений пункт Пасіка.

      * На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли підрозділів наших військ та вів контрбатарейну боротьбу. Проводив заходи інженерного забезпечення основних шляхів сполучення та мостів.

     * З метою ведення бойових дій та поповнення значних втрат у живій силі і техніці на території України російські окупанти формують резервні підрозділи зі складу Південного військового округу.

Успіхи ЗСУ

      * За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 9 атак російських загарбників, знищено 3 танки, 8 артилерійських систем, 18 одиниць бойової броньованої техніки, 1 спецавтомобіля.

      * Підрозділи протиповітряної оборони на зазначеному напрямку знищили 6 БпЛА типу “Орлан-10” та 1 оперативно-тактичний безпілотний авіаційний комплекс “ZALA”.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/324613886518363

https://www.youtube.com/watch?v=gCUnLJXXhOs

     Дякуємо Збройним Силам України, які щодня продовжують дивувати своєю мужністю та стійкістю, доводити всьому світу, що не поступляться у цій нелегкій боротьбі за правду і волю нашого народу. Ми на своїй землі єдиної незалежної України. Перемога за нами!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11