Підсумки «Рамштайн-2». Яку зброю отримає Україна?

     23-го травня в відбулося друге засідання контактної групи у форматі «Рамштайн» міністрів оборони України та 47 країн світу. Вперше до участі долучилися представники Австрії, Боснії і Герцеговини, Колумбії, Ірландії та Косово. Від України на зустрічі були присутні міністр оборони, заступник головнокомандувача Збройних Сил та представник оборонної розвідки. В результаті перемовин 20 країн антипутінської коаліції оголосили про пакети нової військової допомоги Україні. 
     Лідер зустрічі, міністр оборони США Ллойд Остін говорив про «розуміння загрози, яку російська агресія створює для європейської безпеки та міжнародного порядку».

     Глава Пентагону відзначив провідну роль Великої Британії у координації постачання військової допомоги з різних країн, і продовжує посилати величезну кількість своєї допомоги Україні.

     Однією з найважливіших позицій для нашої країни стало рішення Данії передати довгоочікувані протикорабельні ракети Harpoon.

     Остін подякував Чехії за передачу Україні ударних вертольотів, танків та ракетних систем. Також Італія, Греція, Норвегія та Польща передали українській армії артилерійські системи та боєприпаси.

     Очільник Пентагону не повідомив подробиць про те, що саме входитиме до нового пакету допомоги США. Що ж, нехай це буде цікавою несподіванкою для окупантів.

     Результати зустрічі наших партнерів прокоментував міністр оборони України Олексій Резніков.

      – На нашій наступній зустрічі я очікую повідомити про результати використання систем, які сьогодні обговорювали партнери. Вони повинні змінити гру на полі бою.

https://twitter.com/oleksiireznikov/status/1528800731125501952

     – Зустріч у форматі Ramstein пройшла успішно, – зазначив Олексій Резніков та розмістив на своїй сторінці зображення бойової космічної станції з популярного серіалу «Зоряні війни».

https://twitter.com/oleksiireznikov/status/1528792821901164546

     Беручи до уваги такий красномовний сигнал від міністра оборони про те, що на українській землі до рашистів зійде «Зірка Смерті», ми б радили окупантам замислитися з приводу доцільності якнайшвидше «накивати пʼятами». Але, як показує практика, думати там нічим… Тому наші відважні військові передаватимуть ще яскравіші палкі “привіти” загарбникам.

      Разом тримаємо стрій та впевнено крокуємо до Перемоги України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11