23 травня, Дніпропетровщина: «приліт» у Павлоградському районі, обстріли Криворіжжя та спільні кроки до Перемоги

Рашисти продовжують ракетні та артилерійські обстріли. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що ніч минула під сигнали повітряної тривоги. Не дивлячись на це, у більшості районів – ситуація під цілковитим контролем. Проте знову постраждав Криворізький район.

Ворог двічі вдарив з «Ураганів» по Апостолівській громаді. Ворожі снаряди влучили між селами. На щастя, люди не постраждали, – акцентував посадовець.

Також за словами очільника обладміністрації, вчора у річку Самара, в Павлоградському районі, влучила ворожа ракета. Постраждалих внаслідок цієї повітряної атаки немає.

Криворіжжя потерпає від артобстрілів. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук поінформував, що російських окупаційних військ на території області немає.

Але разом з тим, окупанти продовжують використовувати системи залпового вогню для обстрілу прикордонних територій:

«Градами» окупанти вдарили по Мар‘янському до села прилетіло десять снарядів. Ще два удари прийшлися по території Апостолівської громади. Об‘єкти інфраструктури не зачепило.

Микола Лукашук впевнений: «Правда за нами, тож і Перемога буде за нами.

Подяка ЗСУ за наш спокій. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко відзначив, що ніч на території району минула спокійно – бойових дій, техніки та живої сили окупантів у нас немає:

Нехай так буде і надалі! – акцентував очільник району.

За наш спокій Євген Євтушенко подякував Збройним Силам України, Теробороні та всім іншим, хто докладає максимум зусиль для того, щоб відстояти незалежність України.

Як доповів посадовець, Верховна Рада підтримала продовження воєнного стану та загальної мобілізації в Україні до 23 серпня поточного року.

Ситуація напружена, але стабільна. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів про те, що протягом всього тижня та вчорашнього вечора ситуація на Криворізькому напрямку фронту зберігається напруженою, але стабільною:

Завдяки мужності та героїзму наших військових дальній периметр оборони надійно утримується, всі поставлені завдання успішно виконуються. Завдяки злагодженим діям у Кривому Розі та Криворізькому районі ситуація перебуває під повним контролем Збройних Сил України та Військової адміністрації.

Реалізація заходів з оборони триває. Очільник військової адміністрації додав, що тривають роботи щодо зміцнення всіх ліній оборони: будуються нові укріпрайони та захисні споруди, посилюються вже існуючі. Для допомоги військовим містом задіяно понад 100 одиниць важкої техніки.

Олександр Вілкул акцентував на тому, що військова адміністрація надає значну допомогу у забезпеченні всіх частин, що захищають Кривий Ріг:

Закуповуємо та передаємо, в основному за приватні гроші, багато чого – від обмундирування та взуття до автотехніки, військового обладнання. Також наш гарнізон 100% забезпечений бронежилетами.

Також не припиняється робота із розмінування територій – з початку війни у Криворізькому районі вже знешкоджено понад 1500 ворожих боєприпасів.

У місті 10% населення – переселенці. За словами посадовця, Кривий Ріг продовжує приймати біженців та надавати їм необхідну допомогу. У місті вже перебуває понад 42 тис. лише офіційно зареєстрованих переселенців. Реально ця цифра більша – близько 60 тис. Тобто, 10% мешканців міста – це вимушені переселенці. Для тих, кому поки немає де зупинитися, обладнані місця у школах та дитячих садках. Також понад 1 тис. квартир здали криворіжці переселенцям, за програмою «Прихисток».

Я впевнений, що війна закінчиться нашою Перемогою, і разом ми реалізуємо все те, що маємо зробити. І капітальні ремонти доріг, і реконструкції мікрорайонів, і шкіл, і дитячих садків. Зараз усі разом ми працюємо на Перемогу, а потім зробимо все, щоб людям тут було добре! – зазначив Олександр Вілкул.

Разом – до Перемоги! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий акцентував на тому, що кордони області – під надійним захистом ЗСУ. За останню добу населені пункти громади не піддавалися обстрілам.

Очільник Зеленодольська висловив слова вдячності Захисникам за спокій мешканців громади.

Прямуємо до нашої спільної Перемоги, допомагаємо Захисникам, волонтерам та всім, хто потребує допомоги. Українці – сильна нація! Ми зможемо перемогти зло та побудувати мир на нашій рідній землі! – впевнений Дмитро Невеселий.

Ми також віримо, що наші Захисники вистоять та виженуть із рідної землі рашистів. А могутня Україна доведе всім у світі, що має право жити та розквітати сьогодні, завтра та завжди!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11