Актуально від Генштабу ЗСУ

     Ворог продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по території нашої Держави. Збільшив інтенсивність застосування авіації з метою знищення критичної інфраструктури населених пунктів у зоні ведення активних бойових дій.

Напружені ділянки фронту

      * На Слобожанському напрямку ворог веде бойові дії з метою утримання зайнятих раніше рубежів на Харківському напрямку силами підрозділів 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу та балтійського флоту. Посилюючи поліцейсько-адміністративний режим, підрозділи противника встановлюють блокпости та фортифікаційні споруди на під’їзних шляхах та безпосередньо поряд з населеними пунктами Великий Бурлук, Капитолівка, Михайлівка, Левківка, Забавне та Куп’янськ.

      * На Донецькому напрямку противник не полишає спроб прорвати оборону наших військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області.

      * На Сєвєродонецькому напрямку ворог зосередив зусилля навколо населеного пункту Сєвєродонецьк. Вів штурмові дії в районі Тошківки.

      * На Лиманському напрямку окупанти обстрілювали інфраструктуру в районах населених пунктів Лиман, Озерне та Діброва.

ЗСУ відбивають ворожі атаки

      * На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії, противник вів бойові дії в районі Олександропілля. За результатами вогневого ураження Силами оборони, ворог зазнав втрат та відступив. Війська рф вели наступ в районах Липового та Трипілля, успіху не мали.

      * На Слов’янському напрямку ворог здійснює підготовку до відновлення наступу. Залучає сили окремих підрозділів Західного військового округу, 11-го армійського корпусу балтійського флоту, Східного та Центрального військових округів. Здійснив спробу наступальних дій в районі населеного пункту Довгеньке. Цей наступ відбито підрозділами Сил оборони, ворог зазнав втрат і відступив.

      * На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках відзначається зниження інтенсивності ведення бойових дій. Ворог намагається закріпитись на досягнутих рубежах, обстрілює позиції Сил оборони. Завдавав авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Авдіївка, Новоселівка Друга, Новомихайлівка та Микільське.

      * На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки та заходах з інженерного обладнання позицій. Обстрілював позиції Сил оборони зі ствольної та реактивної артилерії.

      * На Волинському та Поліському напрямках збройні сили республіки білорусь посилено ведуть розвідку. Розгортаються додаткові підрозділи у прикордонних районах Гомельської області. Загроза ракетно-авіаційних ударів з території республіки білорусь залишилась.

      * На Бессарабському напрямку, на території Придністровського регіону республіки Молдова, значних переміщень особового складу та техніки не фіксується.

      * На Сіверському напрямку ситуація без суттєвих змін.

     * За результатами втрат в ході бойових дій ворог змушений знімати зі зберігання танки Т-62 для комплектування резервних батальйонних тактичних груп, що формуються для відправлення в Україну. Крім того, для поповнення втрат озброєння використовується техніка, що була уражена ЗСУ, після чого відновлена.

Успіхи українських військових

      * За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 11 атак ворога, знищено 6 танків, 10 одиниць бойової броньованої техніки та 6 – автомобільної техніки противника. Підрозділи протиповітряної оборони на зазначених напрямках збили 1 БпЛА типу “Орлан-10” та 1 ворожий літак Су-25.

      * Авіаційні та зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил знищили 4 ворожі крилаті ракети.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/323137383332680

https://www.youtube.com/watch?v=gQNAPdH8F_g

     Українські військові мужньо захищають Батьківщину, нашу свободу і незалежність, та вказують окупантам єдиний вірний напрямок руху. Пишаємось Захисниками України, віримо в ПЕРЕМОГУ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11