21 травня, Дніпропетровщина: в День Європи ситуація в регіоні контрольована, окупанта на території області немає

     Спокійну ніч змінила коротка ранкова тривога, але зараз все нормально. Написав керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко:
     — Відпочивайте. Сходіть до спортзалу, прогуляйтеся парком, випийте запашної кави. Проведіть час з рідними та друзями.
     Доброго суботнього ранку!
     В області все спокійно. Запевнив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук:
     — Сьогоднішня ніч на Дніпропетровщині минула тихо. Жоден населений пункт нашої області окупанти не обстрілювали.
     Вдалих і спокійних вихідних!
     Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає. Доповів голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко:
     — День завершився затяжною повітряною тривогою та обстрілами території України. Менше з тим, в області тихо, в нашому районі теж.
     Попереду вихідні. Час відпочити.
     Все буде добре. Ми переможемо!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1144781473039656&id=100025234411163
     У Покрові ситуація контрольована. Місто стабільно працює, всі підрозділи функціонують, необхідні послуги надаються. Підбиваючи підсумки тижня, написав міський голова Олександр Шаповал:
     — Вдячний гірничозбагачувальному комбінату, підприємствам та підприємцям, хто стабільно працює, підтримує наших Захисників, вимушених переселенців.
     Мер міста зазначив, що Покров знову отримав гуманітарний вантаж від фонду «Карітас»:
     — Тільки сьогодні продуктові набори від «Карітасу» надано понад 500 родинам вимушених переселенців. Ця робота не припиняється, щодня ми підтримуємо допомогою цих людей.
     Зараз у місті проживає близько 2 тисяч переселенців. Сім’ї, які через війну втратили домівки. Рятуючи своє життя та життя своїх дітей, опинилися у Покрові.
     У напрямі фронту ситуація залишається стабільно напруженою. Олександр Вілкул запевнив, що у Криворізькому районі ситуація знаходиться під повним контролем Збройних Сил України та Військової адміністрації.
     — Завдяки умілим діям наших військових, ворог не може просунутися вперед, але продовжує обстріл по всій лінії зіткнення. Вторинними наслідками таких обстрілів є боєприпаси, що не розірвалися, які можуть здетонувати потім у будь-який момент. Тільки за сьогодні знешкоджено 75 касетних боєприпасів від «Торнадо-С» та 17 повних ракет від «Ураганів». Також – за даними Генштабу ЗСУ – з метою перешкоджання наступу наших підрозділів орки замінували міст через річку Інгулець у районі села Давидів Брід, — розповідає Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг.
     За його словами, у місті вже перебуває понад 42 000 офіційно зареєстрованих переселенців:
     — Реально ця цифра більша, тому що багато хто перебуває у родичів або знайомих, інші не відразу реєструються. Тобто нових криворіжан у нас майже 60 000. Фактично, як населення всього Інгулецького району чи майже як Металургійного. Тобто 10% мешканців міста — це вимушені переселенці.
     Наближаємо Перемогу України. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий рекомендував жителям громади по можливості менше пересуватися вулицями у звʼязку з імовірністю обстрілів території:
     — Будьте поближче до безпечних місць, тому що ці нелюди бʼють коли їм заманеться, зараз потрібно бути дуже уважними.
     Допомагаємо один одному, близьким, сусідам, літнім людям, волонтерам та Збройним Силам України, робимо все можливе для нашої спільної Перемоги!

     Сьогодні в Україні відзначається День Європи — свято, яке засвідчує, що українці – європейська нація, яка розділяє спільні міждержавні демократичні цінності, прогресивні погляди, культурні традиції та духовне збагачення. Європа живе у серці кожного українця. Війна Росії проти України стала каталізатором, що пришвидшив процес євроінтеграції нашої Батьківщини. В єдності непереможна сила українського народу та всього демократичного суспільства. Тому Україна переможе та назавжди стане однією з найсильніших держав у Європі.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11