Історична подія: Сенат США затвердив 40 млрд доларів допомоги Україні

     19 травня Палата представників Конгресу США проголосувала за ухвалення пакету рекордної військової та гуманітарної допомоги Україні на суму 40 млрд дол. Цей документ остаточно набуде чинності, коли його підпише президент США Джо Байден.

     Надати Україні таку захмарну макрофінансову допомогу наполягли сенатори. Вони ініціювали збільшення запропонованих Джо Байденом 33 млрд дол. до 40 млрд дол. Бо вважають, що якби Україна не встояла перед вторгненням Росії, війни б не уникнула і Європа, можливо країни НАТО.

     Сам Джо Байден у письмовій заяві привітав рішення Сенату:
     — Я вітаю Конгрес з тим, що він надіслав світу чітке двопартійне повідомлення про те, що народ Сполучених Штатів стоїть разом із хоробрим народом України, який захищає свою демократію та свободу.
     На що саме підуть гроші?
  • 20 млрд дол. — на озброєння,
  • решта – це пряма бюджетна і гуманітарна допомога.
     Інвестувати в Перемогу України — це не лише справа честі, а вигідна для всіх необхідність. З цього приводу влучно висловився сенатор-республіканець Мітт Ромні:
     — Допомога $40 млрд Україні для того, щоб перемогти Росію, – одне з найрозумніших, найекономніших наших рішень.
     З ним солідарна сенаторка від Демократичної партії Меггі Гассан.
     — Маємо продовжувати показувати Путіну, що його агресія не буде сприйматися. За волю та демократію завжди варто боротися, — написала вона у Twitter.
     Історично важливе рішення прокоментував Володимир Зеленський:
     — Вітаю схвалення Сенатом США законопроєкту про додаткові асигнування для України на 2022 рік. 40 мільярдів доларів – вагомий внесок США у відновлення миру й безпеки в Україні, Європі та світі загалом.

     Закон про ленд-ліз сигналізує про те, що рашистів прирівняли з нацистами часів Другої світової війни. Росія становить загрозу демократичній світовій цивілізації, всьому живому на Землі, тому країна-агресор має зазнати нищівної поразки. Це розуміють наші міжнародні союзники та обʼєднано наближають ПЕРЕМОГУ УКРАЇНИ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11