15 ТРАВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ОБСТРІЛИ КРИВОРІЖЖЯ, ГУЧНА ТА ГІДНА ВІДПОВІДЬ ЗСУ ТА СПОРТИВНА ПЕРЕМОГА

Від обстрілів потерпає Криворіжжя. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив про те, що опівночі ворог з «Градів» двічі обстріляв Широківську громаду, що у Криворізькому районі:
– Поцілили між селами. Ніхто не постраждав.
 
Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначив, що доба в області минула відносно спокійно, крім підступних обстрілів Криворіжжя:
– Ворог не може зайти на територію Дніпропетровської області, бо захист наших рубежів суттєво посилений. Тому окупанти, вдаючись до таких обстрілів, хочуть «скувати» наших захисників і не дати перекинути підрозділи ЗСУ на інші напрямки.
За словами посадовця, на варті нашого спокою – тисячі відважних українських воїнів, які здатні впоратися з усіма провокаціями ворога. Він висловив величезну подяку кожному українському Захиснику за віддану службу, мужність та героїзм:
– Говоривраніше, кажу зараз і говоритимузавжди: Україна Переможе!
 
Звуки артилерії – не привід для паніки. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко акцентував, що у нашому районі все спокійно. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає.
Як зазначив посадовець, місцями люди чують роботу української артилерії, яка виганяє рашистів з Херсонщини. Тому приводів для паніки бути не повинно.
Ситуація під контролем. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу розповів про те, що ситуація у місті та районі стабільна. Дальні рубежі оборони, як і раніше, проходять вглибині Херсонської області. Наші Збройні Сили мужньо виконують свій обов’язок, ведуться позиційні бої.
Також було зазначено, що ворог продовжує постійні обстріли українських військ та населених пунктів, розташованих поряд із лінією фронту на Херсонщині:
– Вчорабуло обстріляно території Апостолівської, Широківської та Зеленодольської громад. На щастя, жертв немає.
Після кожного обстрілу спеціалісти займаються відновленням інфраструктури та електропостачання у постраждалих селах.
Триває розмінування. Олександр Вілкул доповів, що наші героїчні рятувальники продовжують розмінування територій, які орки обстрілюють забороненим озброєнням – касетними боєприпасами. Так, починаючи з 24 лютого вже розмінували понад 1300 набоїв, зокрема, за останню добу – 60.
Він попрохав людей берегти себе та у разі виявлення сріблястих циліндриків розміром 5х2,5 см у жодному разі не чіпати їх. Треба одразу ж телефонувати за номером «101» до Служби порятунку або «102» до поліції. Адже в області вже трапилося 6 летальних випадків із загибеллю людей, спричинених детонацією ворожих боєприпасів.
Спортивна Перемога. Олександр Вілкул привітав криворіжця, вихованця ДЮСШ №5 Дмитра Василенкаіз золотою медаллю на Дефлімпіаді у Бразилії:
– Українці вперше в історії стали найкращими у баскетболі на головній спортивній події планети, яка проводиться раз на чотири роки серед спортсменів із порушенням слуху. У складі збірної України виступав і Дмитро. У фіналі наші хлопці обіграли збірну США. Дякую кожному спортсмену за нашу Перемогу!
Очільник військової адміністрації закликав усіх зберігати спокій, витримку та вірити у Збройні Сили України:
– Ми робимо все для нашої Перемоги!
 
Разом – до Перемоги! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив про те, що ворог на території громади відсутній, кордони Дніпропетровщини – під надійним захистом ЗСУ.
За словами очільника міста, протягом минулого дня орки обстрілювали територію населеного пункту, люди не постраждали. Також він повідомив, що наші Захисники гідно відповіли рашистам, а наразі продовжують роботу з укріплення на кордонах Херсонщини.
– Давайте разом допомагати нашим мужнім Захисникам та разом, крок за кроком, прямувати до нашої Перемоги!
 
Гуртуємося разом, допомагаючи нашим Захисникам знищувати орків, виганяти їх з рідної землі. Віримо, що зуміємо й надалі давати відсіч окупантам та здобути омріяну всіма українцями Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11