14 ТРАВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ПІДСУМКИ 79 ДНІВ ВІЙНИ, ОБСТРІЛИ КРИВОРІЖЖЯ ТА ВПЕВНЕНІСТЬ У ПЕРЕМОЗІ

Ранкові обстріли. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко поінформував, що на світанку ворог, використовуючи системи залпового вогню «Ураган», обстріляв Широківську громаду Криворізького району:
На щастя, люди не постраждали. У декількох будинках вибило шибки, на деяких подвір’ях – касетні боєприпаси. Зараз там працюють піротехніки.
 
Сумні підсумки. Посадовець також навів результати 79-денної повномасштабної агресії рф. Російські окупанти випустили по нашому регіону понад 140 ракет. Окрім цього, рашисти використовували системи залпового вогню «Град», «Смерч» та «Ураган», закидували касетними боєприпасами міста та села, знищуючи мирне життя мешканців області.
За словами посадовця, внаслідок ворожих атак загинули 17 людей. Також орки пошкодили більш ніж 300 будинків, складів, гаражів:
– Такий він, немирний «мир», який нам нав’язують немирні «сусіди»…
 
Ситуація під контролем. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук надав інформацію про те, що в області все стабільно та спокійно.
Як відзначив посадовець, піротехніки продовжують роботу з очищення наших територій від російських небезпечних боєприпасів, які залишилися після попередніх обстрілів: в Апостолівській громаді, що у Криворізькому районі, сапери вчора розмінували 32 касетні міни.
Також було сказано, що на Дніпропетровщині проживає вже майже 225 тисяч переселенців. Люди розміщені, нагодовані, отримують медичну допомогу:
Життя триває. Складне, непередбачуване, напружене життя. Але ключове слово – триває. Поки ЗСУ знищуютьорків на передовій, Дніпропетровщина працює в тилу. Робимо все, що від нас залежить, аби наблизити Перемогу. Тому зберігайте спокій і свою віру. В державу, її Захисників і Майбутнє. Разом ми можемо все.
 
Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що доба у районі минула без надзвичайних ситуацій. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає.
Міський голова Покрова Олександр Шаповал написав, що завдяки нашим Захисникам та Захисницям ситуація у місті контрольована, всі служби працюють, необхідні послуги надаються.
Також він додав, що до міста продовжують прибувати внутрішньо переміщені особи та висловив подяку Михайлу Поперечнюку за надану благодійну допомогу, тим, хто був змушений покинути рідну домівку:
За кожним з цих людей стоїть історія війни… Російська агресія зламала тисячі доль. Але ми все витримаємо і вистоїмо! Перемога буде за нами!
 
Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що ситуація у Кривому Розі та Криворізькому районі залишається стабільною та повністю контролюється:
Істотних змін у оперативній обстановці не відбулося. Наші військові знаходяться на своїх позиціях і продовжують впевнено виконувати всі поставлені бойові завдання.
Разом з тим, окупанти продовжують обстріл по всій лінії зіткнення. Б’ють по мирних населених пунктах, порушуючи усі міжнародні норми та правила ведення війни. Так, вчора у Криворізькому районі було обстріляно село Новосеменівка Апостолівської громади:
Наші воїни дали гідну відповідь. Сьогодні в орків серйозний “мінус” і живої сили, і техніки.
Як розповів Олександр Вілкул, на Криворіжжі триває розмінування територій. Тільки за вчорашній день знешкоджено ще 32 кумулятивно-уламкові касетні боєприпаси.
Люди продовжують тікати з окупованих територій. Тільки за минулу добу до Кривого Рогу дісталися більше 1300 людей з Херсонської області. Ще понад 4 тисячі проїхали транзитом. Нині у Кривому Розі знаходяться вже понад 55 тисяч вимушених переселенців.
Місто вже більше двох місяців веде роботу з прийняття біженців:
Ті, кому потрібно було житло, розселені у спеціально обладнаних школах та дитячих садках. Усім, хто потребував, було надано медичну допомогу. Ми всіх годуємо, а хто їде транзитом – одержують продукти харчування.
Наостанок Олександр Вілкул повідомив сумну новину про прощання із Дерусовою Інною, яка була бойовим медиком та врятувала понад 10 бійців:
Виконуючи свій обов’язок і допомагаючи пораненим, ця мужня жінка загинула під обстрілом орків. Посмертно їй присвоєно звання «Герой України». Ми помстимося за кров, за сльози, за смерть кожного українця. А в Кривому Розі обов’язково буде вулиця імені Героя України Дерусової Інни. Попри все, нас не зламати, нас не перемогти. Ми пишаємося нашими Героями і рівняємось на їхню мужність. І всі разом наближаємо нашу Перемогу.
 
Знаємо, що Перемога все одно буде за нами! Адже ми – на своїй землі, і зуміємо її відстояти! Вічна пам’ять всім Героям, які поклали життя за Незалежність України, вічна Слава Захисникам, котрі відстоюють наше мирне Майбутнє у боротьбі з клятими рашистами!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11