13 ТРАВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ВТРАТА ГЕРОЇВ, ІНФОРМАЦІЙНА ВІЙНА ТА МУЖНІСТЬ ЗСУ

Вони віддали своє життя за наше майбутнє. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко з сумом повідомив, що у боях за Донеччину загинув дніпровський спортсмен, натхненник велоруху регіону 49-річний Семенов Максим:
– Він закликав усіх вести здоровий спосіб життя, був надзвичайно доброю та чуйною людиною. У нього залишилися дружина та двоє дітей, а також величезна кількість нереалізованих через війну планів…
Посадовець висловив співчуття родині загиблого та запевнив, що ворог поплатиться за все.
 
Війна принесла чорну звістку і на Нікопольщину. За повідомленням Нікопольської міської ради, 5 травня 2022 року в результаті ракетного обстрілу позиції дивізіону загинув солдат Сенько Роман Миколайович.
Прощання із загиблим Героєм відбудеться сьогодні, 13.05.2022 року о 13.00 в Храмі св. прав. Петра Калнишевського (м. Нікополь, вул. Кармелюка, буд. 4).
Співчуваємо рідним та близьким Героя.
 
ЗСУ міцно тримають оборону. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначив, що наші захисники міцно тримають оборону на рубежах Дніпропетровщини, тож російських окупаційних військ в області немає.
Він подякував Збройним силам України за кожну хвилину нашого спокою.
Окрім того, розповів про те, що зараз спостерігається активізація ворожих інформаційних військ, які поширюють неправдиву інформацію про обласний центр та інші населені пункти. У зв’язку з цим Микола Лукашук закликав всіх довіряти лише офіційним джерелам інформації та не піддаватися паніці.
 
Донорство рятує життя наших Захисників. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає.
Також посадовець звернув увагу на необхідності поповнення банку крові, важливість якого зросла в рази з початком повномасштабної війни:
– Закликаю мешканців району долучатися до благородної справи та ставати донорами крові, що стане запорукою збереження життя наших захисників.
Впевнені, що Перемога – за нами! Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що оперативна обстановка залишається напруженою, але без істотних змін. Наступальні плани орків зазнають невдачі. Ворога на території Криворізького району та області – немає. Ситуація у Кривому Розі та Криворізькому районі повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією.
– За словами «у нас все ровно», котрих щоранку чекають мешканці району, стоїть величезна робота наших Збройних сил, мужність та героїзм наших солдатів, які щодня успішно ведуть бойові дії на передовій, – відзначив очільник військової адміністрації.
За словами Олександра Вілкула, окупанти продовжують обстріл по всій лінії зіткнення, у тому числі із застосуванням заборонених фосфорних та касетних боєприпасів. Вчора ввечері з артилерії було обстріляно мирну колону біженців, які виїжджали з Херсонської області з боку Берислава. Від розриву снарядів постраждали мирні люди, зокрема 11-річна дитина та 67-річна жінка, вони отримали осколкові поранення. Їм надано всю необхідну допомогу. Жінка перебуває в одній із лікарень Кривого Рогу.
Ні на хвилину не припиняється будівництво нових захисних споруд, зміцнення всіх ліній оборони. Також продовжується закупівля та передача військовим сучасних засобів зв’язку і розвідки:
– Війна йде на новому рівні 21 століття і нашим захисникам все це необхідно для успішних дій. Разом працюємо на нашу Перемогу, віримо у наші Збройні Сили!
 
Вдячність за допомогу. Голова міста Апостолове Андрій Оса розповів, що завдяки міжнародному Комітету Червоного Хреста міська лікарня отримала важливу допомогу: набори хірургічних, ін’єкційних, дренажних, гіпсових, шовних, перев‘язувальних та додаткових матеріалів.
– Також ми домовилися про подальшу співпрацю. Наша Апостолівська громада дуже вдячна Комітету за підтримку!
Віримо, що ця війна завершиться нашої спільною Перемогою! Працюємо кожен на своєму місці, всіма силами підтримуючи наших Захисників, які цілодобово стоять на захисті кордонів рідної землі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11