Оперативно від Генштабу ЗСУ

     * Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей та утримання сухопутного коридору між зазначеними територіями та тимчасово окупованим Кримом. Одночасно, підтримує напруженість у Придністровському регіоні республіки Молдова та на території республіки білорусь.

     У Воронезькій та Білгородській областях рф до 25 травня 2022 року подовжено дію підвищеного рівня терористичної загрози.

Гарячі точки

      * На Донецькому напрямку противник продовжує зосередження основних зусиль на встановленні повного контролю над населеним пунктом Рубіжне.

      * На Лиманському напрямку підрозділи ворога намагалися закріпитись в районі населеного пункту Олександрівка.

      * На Бахмутському напрямку окупанти вели штурмові дії у напрямку населених пунктів Оріхове та Комишуваха, успіху не мали.

      * На Курахівському напрямку ворог вів наступальні дії у напрямку населеного пункту Мар’їнка.

      * Агресор продовжує завдавати артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполю, основні зусилля зосереджував на блокуванні підрозділів наших військ в районі заводу “Азовсталь”. З метою встановлення повного контролю над містом та придушення спротиву українських Захисників і Захисниць застосовує стратегічну авіацію. Зважаючи на заходи з евакуації місцевих жителів, слід очікувати нарощування вогневого впливу найближчим часом.

      * На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник вів артилерійські обстріли підрозділів наших військ по всій лінії та повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

      * На Південнобузькому напрямку окупаційні підрозділи активних бойових дій не здійснювали, обстрілювали підрозділи наших військ зі ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Олександрівка, Таврійське, Котляреве, Ганнівка і Осокорівка.

Напружене затишшя

      * На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводив. Основні зусилля підрозділів збройних сил республіки білорусь були зосереджені на прикритті державного кордону в Брестській та Гомельській областях.

      * На Сіверському напрямку тривають заходи посиленої охорони ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. За наявною інформацією противник здійснює перекидання додаткових підрозділів артилерії у прикордонні райони Брянської області для нарощування провокаційних обстрілів населених пунктів Чернігівській області, що розташовані поблизу державного кордону України.

      * На Слобожанському напрямку ворог вживає заходів щодо перегрупування підрозділів, поповнює запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів для відновлення наступальних спроможностей.

      * На Харківському напрямку наступальних дій не проводив. Основні зусилля зосередив на недопущенні просування наших військ в районі населеного пункту Веселе.

Успіхи українських військових

     * За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Сухопутних військ, Повітряних Сил та Десантно-штурмових військ було уражено 7 повітряних цілей: 5 БпЛА типу “Орлан-10, 1 вертоліт Ка-52 та 1 крилату ракету.

     Авіація повітряних сил на визначених напрямках продовжувала завдавати противнику вогневих ударів з повітря та підтримувати бойові дії підрозділів наших військ.

     * Тільки на Донецькому та Луганському напрямках захисниками України за минулу добу відбито 18 атак ворога, знищено 13 танків, 8 артилерійських систем, 27 одиниць бойової броньованої техніки, 2 одиниці спеціальної інженерної техніки та 5 автомобілів противника.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

https://www.youtube.com/watch?v=KP0AdyHnRPM

     Що ж, кампанія з утилізації недоармії рф на території України продовжується, причому за ініціативи самої росії. Бо збіговиську рашистів не місце на нашій рідній землі. Дякуємо Збройним Силам України, що женуть російську нечисть з нашої незалежної суверенної держави! Разом захищаємо нашу свободу та впевнено крокуємо до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11