12 ТРАВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ЗАГИБЕЛЬ ГЕРОЯ, ЖЕРТВИ РАНКОВИХ ОБСТРІЛІВ ТА ВІРА У ЗСУ

Ранкові обстріли Зеленодольська – є жертви. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч минула більш-менш спокійно. Але на ранок окупанти, використовуючи системи залпового вогню «Ураган» в котре обстріляли Зеленодольську громаду:
– Поцілили по Великій Костромці та самому Зеленодольську. Рашисти почали обстріли о 7 годині ранку, саме коли люди йшли на роботу. У результаті – один загиблий та один поранений. Зруйновано об’єкт енергетичної інфраструктури.
 
Криворіжжя потерпає від рашистівГолова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що вчора Криворізький район знову був підданий обстрілам:
– У селищі Велика Костромка пошкоджено будинок. Також на деяких вулицях відсутнє електропостачання через пошкодження електромереж. Окрім цього, окупанти обстріляли забороненими касетними боєприпасами сонячну електростанцію у Мар’янському. Там зруйнованомодулі сонячних панелей. Жертв та постраждалих внаслідок вчорашніх обстрілів немає, але є руйнування деяких об’єктів.
Посадовець додав, що сенат Чехії визнав дії рф в Україні геноцидом українського народу:
– Країни Європи не просто висловлюють свою підтримку нашій державі, а й закріплюють її конкретними діями. З такою кількістю союзників сумнівів щодо того, за ким буде Перемога в цій війні, не залишається жодних. Перемога і правда – за Україною.
 
Ми – під надійним захистом ЗСУ. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко поінформував, що у районі все спокійно. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає.
За словами очільника району, на Херсонському напрямку тривають позиційні бої, тому мешканці Нікопольщини чують гучні виходи артилерії.
Як зазначив Євген Євтушенко, нашу країну підтримав американський народ. Так палата представників конгресу США проголосувала за виділення 40 мільярдів доларів для України. Більшу частину цих коштів буде витрачено на закупівлю сучасного озброєння.
Нікополь знову у жалобі. На офіційній сторінці Нікопольської міської ради оприлюднена інформація про загибель Героя:­
– 4 квітня 2022 року, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від російських окупантів, героїчно загинув наш земляк Лукаш Максим Володимирович. Прощання з Героєм відбудеться сьогодні, 12-го травня о 13.00, в Храмі св. прав. Петра Калнишевського за адресою: м. Нікополь, вул. Кармелюка, 4.
Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого.
Триває допомога переселенцямНікополь отримав гуманітарну допомогу від американського фонду «World Central Kitchen» для внутрішньо переміщених осіб та мешканців міста, які опинились у складних життєвих обставинах.
Ситуація під контролем, але обстріли не припиняються. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив, що завдяки злагодженим та майстерним діям наших військових, оперативна обстановка у регіоні зберігається стабільною.
За словами посадовця, орки продовжують системний обстріл по всій лінії зіткнення. Так Зеленодольську громаду тільки за вчорашній день було обстріляно п’ять разів: чотири рази – с.Велика Костромка та один раз сам Зеленодольськ. Люди не постраждали.
Але вже на ранок рашисти знову вдалися до обстрілів, у результаті яких, на превеликий жаль, є одна загибла і поранена людина.
Що стосується роботи інфраструктури у Кривому Розі, то вона працює у штатному режимі.
Було також зазначено, що понад 820 криворіжців надали свої квартири переселенцям за програмою «Прихисток»:
– Для тих, хто також хоче допомогти – потрібно зареєструвати своє житло на сайті «Прихисток». А потім подати заяву до Центру «ВІЗА» на отримання певної державою грошової компенсації за комунальні послуги.
Олександр Вілкул впевнений, що працюючи разом і допомагаючи один одному, ми ще раз доведемо – ми одна країна і нас не зламати! Всі разом працюватимемо на Перемогу стільки, скільки буде потрібно, і обов’язково переможемо!
Віримо, що кожний день нашого героїчного протистояння наближає нас до омріяної Перемоги. Продовжуємо працювати задля досягнення спільної мети. Україна 100% Переможе!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11