ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ: ПРО ЛЕНД-ЛІЗ ВІД США, ЯК ПІДТРИМКУ УКРАЇНИ ТА ГЛОБАЛЬНОЇ ДЕМОКРАТІЇ

     У своєму відеозверненні Президент України Володимир Зеленський повідомив про оперативне ухвалення 11-го травня програми ленд-лізу представниками Конгресу США з розширеними економічними можливостями. Такий важливий крок з боку Америки допоможе Україні суттєво озброїтись та гідно протистояти російським окупантам, захищаючи всю Європу від рашизму.

     Америка продовжує підтримувати Україну! Палата представників Конгресу США проголосувала за новий вагомий пакет підтримки для України та глобальної демократії на 40 млрд доларів. Вже зовсім скоро відбудеться й друге голосування за нього у Сенаті США. Рішення набере чинності після підписання Президентом Байденом.
     – Я вдячний народу Америки та всім нашим друзям у Конгресі, адміністрації за цю підтримку. В чому конкретно її позитив? Ці кошти будуть використані для посилення захисту України, максимально швидко і без бюрократії: передусім, на придбання зброї, боєприпасів, військового обладнання та їх відправлення Україні. Плюс до того ж, нас підтримали у визнанні воєнних злочинів армії рф, – акцентував Володимир Зеленський.
     Підписання ленд-лізу як вирішальний крок до Перемоги демократії. Друге рішення також надзвичайно важливе. Воно полягає в поновленні відомої програми ленд-лізу, яка стала однією із ключових передумов Перемоги союзників у Другій світовій війні. Ця допомога від США для Великої Британії та СРСР кардинально змінила розподіл сил в Європі. Тоді європейці отримали надзвичайну підтримку всім необхідним: від літаків до вантажівок, від цінного палива – до засобів зв’язку.
За словами очільника держави, американські радіостанції та інші речі, які надходили за ленд-лізом, працювали для радянських людей ще довго після війни.
     – Гітлерівська Німеччина, навіть враховуючи всі ресурси на захоплених територіях, не могла протистояти та нічого протиставити цьому потенціалу союзників, який ґрунтувався на фундаменті американських виробничих сил. І це не випадковість, що Закон про ленд-ліз для захисту демократії в Україні був підписаний саме 9-го травня. Я особисто вдячний Президенту США Джозефу Байдену за цю підтримку, за це рішення і за такий символізм. Адже ми зараз захищаємо свободу і право на життя для всіх вільних народів у війні проти тиранії, яка несе Європі не меншу загрозу ніж майже 80 років тому.
     Резюмуючи, Володимир Зеленський відзначив, що для України Закон про ленд-ліз означатиме те, що наша держава отримає необхідну допомогу для оборони країни. Формально це ніби позика, але по суті називати її так не зовсім коректно:
     – По суті, ми отримуємо доступ до сучасної зброї, боєприпасів, обладнання, і нам не треба шукати варіанти, яким чином за це все заплатити. По-друге, ми тепер із ленд-лізом, і президенту США не потрібно буде узгоджувати з Конгресом питання щодо надання Україні допомоги. Саме це суттєво прискорить постачання військового обладнання, необхідного для Перемоги над рашизмом у ХХІ столітті.
     Весь український народ впевнений, що підтримка та допомога світової спільноти, стане ключовою у звільненні нашої землі. І крок за кроком ми будемо продовжувати робити все, щоб здолати агресора та принести мир на рідну Україну!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11