ТРИВАЄ ВІДНОВЛЕННЯ ПОСТРАЖДАЛИХ ВІД ВІЙНИ РЕГІОНІВ

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко відзвітував про роботу держави, спрямовану на відновлення звільнених від окупантів територій.
За словами посадовця, зараз від рашиcтськоїнечисті вже звільнено 1 тис. і 3 населених пункти. Там працюють гуманітарні штаби, обласні військові адміністрації та фахівці ДСНС.
– Розмінування проведено у 224, Національна поліція відновила роботу майже у 600 деокупованих населених пунктах. Органи місцевого самоврядування запрацювали у 70% звільнених міст та сіл. Зруйноване бойовими діями автомобільне сполучення відновлене на 70%, залізничне – на 42%, — зазначив Кирило Тимошенко.
Не менш важливим стало повідомлення про результати відновлення критичної інфраструктури у звільнених містах та селищах. Так, газове забезпечення отримали мешканці 650 населених пунктів, електроенергією забезпечено 83%, водопостачанням та водовідведенням – 60% деокупованих територій. Робота АЗС відновлена у 49%, звільнених міст та сіл, послуги мобільного зв’язку та інтернету отримали мешканці, що проживають у 720 населених пунктах, банки працюють майже у 300 населених пунктах, Укрпошта відновила надання послуг майже на 800 звільнених територіях.
Як акцентував заступник керівника Офісу Президента України, менше ніж за місяць залізничники Львівського мостобудівельного загону, а також фахівці державної спецслужби транспорту відбудували залізничний міст у Ірпені. І днями по ньому до міста прибув перший електропоїзд, який відновив свій рух після завершення бойових дій.
– Ми готові до того, що російські окупанти можуть знову прийти на нашу територію, проте в жодному разі не будемо збавляти темпи відновлення постраждалих від війни регіонів, де припинились бойові дії. Люди не можуть жити на руїнах, необхідно все приводити до ладу, — акцентував Кирило Тимошенко.
Що стосується підготовки плану відновлення та модернізації країни, то, за словами посадовця, нині на фінальному етапі знаходиться робота зі збору даних стосовно детальних потреб областей – від найменшого населеного пункту до великого міста. Окрім цього, влада активно займається підготовкою проектів будинків для внутрішньо переміщених осіб та працює у цілодобовому режимі для того, щоб всі, хто був змушений покинути свій дім, змогли якнайшвидше повернутися.
Джерело t.me/kt20220224

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11