9 травня, Дніпропетровщина: трагічні наслідки дитячої необережності, нічні обстріли та віра у нашу Перемогу завдяки мужності ЗСУ

Трагедія через необережність. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив про те, що в області вчора сталася трагічна подія:

У Синельниківському районі 12-річний хлопчик знайшов боєприпас від касетного снаряду і приніс додому. Вибухівка здетонувала. Дитина загинула.

За словами посадовця, це вже шоста смерть на Дніпропетровщині через такі боєприпаси. Адже вони надзвичайно підступні через те, що залишаються небезпечними і після обстрілу. Тому він вкотре закликав мешканців області не торкатися вибухівки, що лишається після ворожих атак. У разі виявлення підозрілого предмета – слід негайно викликати рятувальників за телефоном «101» або поліцію за номером «102».

Будьте обачними. Це збереже Ваше життя і життя тих, хто поряд, акцентував Валентин Резніченко.

Очільник обладміністрації також розповів, що вночі ворог знову обстріляв Зеленодольську громаду:

Ворожі снаряди влучили по околиці села Велика Костромка. Як результат – кілька вулиць залишилися без електропостачання. На щастя, люди не постраждали. Наразі все нормально.

Ситуація під надійним контролем. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначив, що російських окупаційних військ на території Дніпропетровщини наразі немає. Попри сигнали тривоги, які вмикалися вчора кілька разів, в області «прильотів» не зафіксовано.

Доба на Нікопольщині минула без надзвичайних ситуацій. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що доба минула без надзвичайних ситуацій. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає.

Підтримуємо наші ЗСУ – вони у нас найкращі! Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул підсумував події 8-го травня такими словами:

Завдяки мужності та героїзму наших військових сили ворога успішно стримуються на лінії зіткнень у Херсонській області. Лінія фронту на південному напрямку становить 100 км і її перші рубежі знаходяться в 50 км від Кривого Рогу.

Також посадовець поінформував, що українські військові не лише успішно тримають оборону, а й проводять превентивні операції, щоб не дати ворогові здійснювати плани наступу. Окупанти зазнають значних втрат у живій силі та військовій техніці.

За словами Олександра Вілкула, протягом всього тижня ворог продовжував варварські обстріли мирних населених пунктів уздовж усієї лінії фронту з використанням систем залпового вогню та ствольної артилерії. Зафіксовано також атаки з ворожої армійської авіації. На жаль, протягом тижня є вбиті та поранені серед мирних жителів.

Тривають роботи із розмінування територій. Лише у Криворізькому районі знешкоджено близько 1200 боєприпасів.

Також продовжується робота щодо посилення оборони міста як на далеких, так і на ближніх периметрах. У тісній взаємодії з військовими будуємо все – від окопів та бліндажів до укріпрайонів. Військова адміністрація міста, хоча за Законом це й не входить до її функцій, продовжує допомогу у забезпеченні військових. Проводимо закупівлі та доставляємо все необхідне. Сьогодні всі наші воїни забезпечені бронежилетами та касками. Також закуповуємо і передаємо у частини автотехніку, спецобладнання, засоби зв’язку тощо. Всі військові формування нашого регіону серйозно посилені, бойовий дух хлопців високий, і ми готові до будь-якого розвитку подій, – запевнив Олександр Вілкул.

Пересуватись польовими дорогами небезпечно! Голова міста Апостолове Андрій Оса акцентував на тому, що протягом останньої доби ситуація в громаді – під контролем:

Дякувати Богу та нашим хлопцям із ЗСУ, обстрілів територій та прильотів ворожих ракет не було. Окупант не здійснював наступальних дій у нашому напрямку.

Посадовець окремо звернувся до рибалок-любителів щодо дотримання ними правил безпеки. Він нагадав про заборону пересування польовими дорогами, територіями біля водойм:

Ці території можуть бути заміновані, там можуть бути нерозірвані касетні міни, якими ворог не раз обстрілював Криворізький район. Не наражайте себе на небезпеку! Ціна життя! Бережіть себе!

Пересуватися вулицями виключно за нагальної потреби! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий зазначив, що ворога на території громади немає, а кордони області – під надійним захистом ЗСУ. Він додав, що кожного дня триває робота із укріплення кордонів області, що надзвичайно важливо задля нашої Перемоги.

Посадовець подякував всім, хто не стоїть осторонь та докладає максимум зусиль для досягнення спільної мети – волонтерам, мешканцям громади, працівникам комунальних підприємств.

Дмитро Невеселий закликав людей пересуватися вулицями виключно за потреби, бути поруч із безпечними місцями, а також берегти себе та рідних.

Знаємо, що Перемога однозначно буде за нами! Тому продовжуємо працювати, підтримувати наші ЗСУ та молитися за кожного Захисника, який боронить рідну землю та оберігає наше мирне життя! Ви у нас – НАЙКРАЩІ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11