ХРОНІКА 9-ГО ТРАВНЯ: ЦИНІЧНИЙ ПАРАД ПЕРЕМОГИ У МОСКВІ ПІД ЧАС РЕАЛІЗАЦІЇ “ЗАПОБІЖНОГО ЗАХОДУ” В УКРАЇНІ, МАРІУПОЛЬСЬКИЙ КАРНАВАЛ КОЛАБОРАНТІВ НА КІСТКАХ ЗАГИБЛИХ ТА “ЗАКРИВАВЛЕННЯ” РОСІЙСЬКОГО ПОСЛА У ПОЛЬЩІ

     Сьогодні, в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, весь цивілізований світ засуджує дії неонацистів з російської федерації, які в Україні повторюють “подвиги гітлерівської Німеччини у 1939-1945 роках” в сучасному, більш жорстокому форматі. Володимир путін під час помпезного (але дещо скромнішого ніж завжди, бо погодні умови були “нельотними”) параду на красній площі виправдовував нахабне вторгнення російських військ на територію нашої незалежної держави.

     “Спеціальна військова операція” (так агресор називає повномасштабне військове вторгнення росії на територію України) – це, за словами путіна, “запобіжний удар”, котрий був “єдиним правильним рішенням”. І воно було прийняте у відповідь США та Євросоюзу, які відмовили росії у гарантіях безпеки, і готували Україну до наступу на російські «історичні землі», включаючи окупований москвою Крим.
     Сьогодні ж у багатьох містах росії відбуласьхода так званого «Безсмертного полку». Вона проходилив очному форматі вперше за три роки. Люди несли плакати з портретами родичів, що воювали. Організатори дозволили приносити портрети учасників війни проти України, повідомляє російська служба Радіо Свобода.
     З’явилися повідомлення про затримання у низці міст росії, делюди принесли на «Безсмертний полк» плакати антивоєнного змісту. До такої форми протесту закликав, зокрема, рух «Весна». Декілька його активістів у петербурзі та інших містах незадовго до Дня перемоги були затримані, зокрема, за кримінальними звинуваченнями.
     У Маріуполі окупанти святкують День перемоги на кістках убитих людейПро це розповіли у Маріупольській міськраді черезTelegram-канал:
     – Окупанти святкують День перемоги на кістках маріупольців. Сотні убитих російською армією городян продовжують звозити до братської могили біля селища Виноградне. Сектор поховання суттєво збільшився. 1945-го наші прадіди перемогли фашизм. Думали, що це остаточно. Але через 77 років потворна антилюдська ідеологія відродилася вже в образі рашизму.
     Замість параду росіяни та місцеві колаборанти влаштували псевдо-ходу з чорно-жовтогарячим полотном.
      – Маріуполь. Параду немає, натомість є карнавал. 300 метрів смугастої ганчірки розтягли на пр. Нахімов дорогою на площу Воїнів-визволителів, – повідомили у мерії.
     У свою чергу, радник мера Маріуполя Петро Андрющенков Telegram зазначив, що рашисти очікувано поклала квіти біля пам’ятника «бабці» (пенсіонерці із радянським прапором).
У мерії додали, що російський снаряд «символічно» потрапив у проспект Миру:
     – Російський снаряд потрапив до проспекту Миру біля площі Свободи в Маріуполі. Рашисти «перемогли» світ і «звільнили» нас від дому та мирного життя. Але вони ніколи не заберуть нашої свободи.
     І наостанок: у Варшаві російського посла облили червоною фарбоюРосійського посла у Польщі сергія андрєєва облили червоною фарбою, коли він намагався покласти квіти на військовому меморіальному цвинтарі радянських солдатів у Варшаві.
     На цвинтарі зібралися люди, які скандували «Фашисти!». Фарбою дісталося також дружині посла та групі російських дипломатів.
     У міністерстві закордонних справ росії вже прокоментували прикрий інцидент. За словами марії захарової, «напад на посла відбиває курс Заходу на реінкарнацію фашизму» і таким чином «шанувальники неонацизму знову оголили своє криваве обличчя». В принципі, ми вже звикли чути від рашистів заклики перекладання своєї вини на інших. Ось ще один, котрий доводить сутність цієї нацистської ідеї з російським обличчям.
     Війни не буде, так і залишиться “спецоперація”. Перед Днем перемоги низка британських іамериканських ЗМІ з посиланням на джерела у розвідці писали, що путін – у зв’язку з невдачами, яких зазнає російська армія – може оголосити Україні війну або заявити про мобілізацію підчас параду на краснійплощі. Таких заяв президент рф не робив.
     В Україні сьогодні також відзначають День перемоги над нацизмом – але без масових заходівПрезидент України Володимир Зеленський, який напередодні провів паралелі між гітлерівською Німеччиною та сучасною росією, у новому відеозверненні заявив, що незабаром в Україні відзначатимуть два дні Перемоги, а «в когось не залишиться жодного».
     Такою в реаліях сьогодення була хроніка 9-го травня – Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11