УКРАЇНА СТАЛА ЩЕ НА КРОК БЛИЖЧЕ ДО ВСТУПУ В ЄВРОСОЮЗ

28 лютого, за 4 дні після початку російської агресії, Україна офіційно подала до Брюсселя заявку на вступ до Європейського Союзу (ЄС) та висловила сподівання, що організація, зважаючи на обставини, зможе швидко розпочати цю процедуру. 1 березня Європарламент прийняв заявку України на членство в Євросоюзі. Таким чином, було розпочато спеціальну процедуру вступу. Окрім цього, Європейський парламент переважною більшістю голосів затвердив резолюцію, яка рекомендує державам-членам ЄС працювати над наданням Україні статусу кандидата на вступ.
18 квітня Україна відправила Єврокомісії першу частину заповненого опитувальника для оцінки спроможності отримання статусу кандидата у члени ЄС. Віце Прем’єр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина доповіла, що наша держава зуміла підготувати документ у максимально короткий термін – всього за один тиждень!
 
А вже сьогодні, 9 травня, Президент України Володимир Зеленський повідомив про те, що Україна заповнила фінальну частину анкети для отримання статусу кандидата на членство в Європейському союзі. Очільник держави також зазначив, що провів відео зустріч із президентом Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляйєн, в ході якої висловив слова вдячності за допомогу країні у такий важкий час.
– Дякую за чіткі сигнали підтримки на цьому важливому для нас шляху, — підкреслив Володимир Зеленський.
Фон дер Ляйєн на своїй сторінці у Twitter розповіла про переговори із Володимиром Зеленським, відзначивши, що Єврокомісія планує висловити свою думку щодо відповідей України у червні. Після цього українську заявку на вступ представлять Європейській раді.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11