Україна потребує дієвої допомоги від Західних країн

Вчора, 8 травня, відбулась онлайн-зустріч лідерів країн G7, під головуванням канцлера Німеччини Олафа Шольца. До цього об’єднання входять: Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія та США. В ході зустрічі обговорено останні події війни росії проти України, її глобальні наслідки, продемонстровано підтримку України. Слід зазначити, що в онлайн-засіданні взяв участь і Президент України Володимир Зеленський.

Перш за все, Володимир Зеленський зазначив, що для того, щоб здобути Перемогу, Україна потребує трьох найголовніших речей – посилених постачань озброєння від західних країн, фінансової підтримки, а також введення руйнівних санкцій проти агресора.

Ми потребуємо сучасного озброєння

Президент закликав лідерів країн G7 надати Україні конкретні види системи залпового вогню та інші види потрібного озброєння.

Я вдячний вам за оборонну допомогу, яку ми вже отримали. Бо, як і в часи Другої світової війни, доля свободи вирішується на полі бою. Отже, Україна має отримати всю ту зброю та оборонне обладнання, яке дозволить перемогти тиранію. Зокрема, ракетні системи залпового вогню M-142 HIMARS і М-270 MLRS та інші види озброєння, які наша держава запитувала у ваших потужних держав. Якби вони були надані раніше, вдалося б уникнути безлічі жертв і трагедій, підкреслив Володимир Зеленський.

Санкції треба посилювати

Очільник держави наголосив на необхідності введення більш жорстких санкцій проти росії, оскільки війна на українській землі триває, і це означає, що заборонних обмежень недостатньо. Вони повинні бути поширені і на країни, які допомагають агресору та блокують санкційні зусилля Європейського Союзу – зокрема, Угорщину. Також він закликав заборонити будь-які експортно-імпортні операції з рф, ввести для росіян жорсткий візовий режим, санкціонувати всіх чиновників російських органів влади та покарати російських військових злочинців.

Фінансування України зараз та у майбутньому

Володимир Зеленський також підкреслив, що важливою частиною війни проти росії залишається фінансова підтримка України з боку західних країн. Адже на покриття основних потреб нашій державі щомісяця необхідно 5-7 млрд доларів. А після війни нам доведеться відновлювати зруйноване, що обійдеться приблизно в 600 мільярдів доларів. Для країн ЄС і США це посильні витрати, якщо вони хочуть скоріше закінчити цю війну і бажають Україні перемоги.

Ми повинні зробити все для того, щоб війна закінчилася якнайшвидше Перемогою Свободи. Адже чим довше вона буде тривати, тим більше буде вигідно тиранії й тим більше будуть втрати свободи. Причому не тільки в Україні, а у всій Європі, – резюмував Володимир Зеленський.

Президент запропонував усім державам G7 долучитися до відновлення України у форматі шефства над конкретними містами, містечками, регіонами, галузями, які постраждали від російського вторгнення:

Саме такий формат може дати максимальну ефективність для відновлення нашої країни, створить нові економічні та технологічні зв’язки всередині демократичного світу.

У підсумку зустрічі лідери країн-учасниць підписали спільну заяву, у якій зобов’язалися продовжувати оборонну, економічну й гуманітарну підтримку України, посилювати тиск на росію та об’єднуватися задля Перемоги свободи в Європі та світі.

За матеріалами

https://ua.interfax.com.ua

https://www.slovoidilo.ua

https://www.ukrinform.ua

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11