8 ТРАВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ВІДМОВА ВІД МАСОВИХ СВЯТКУВАНЬ ЗАРАДИ БЕЗПЕКИ

Наша Перемога – близько. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив про те, що вчора у нашому регіоні декілька годин поспіль лунав сигнал повітряної небезпеки. На щастя, надзвичайних подій не сталося.
– Наразі ситуація на всіх напрямках контролюється Збройними силами України. Російських окупаційних військ на території області немає. Наша Перемога близько. І кожен день боротьби наближає нас до неї. Вірте ЗСУ, вірте в Президента. Україна Переможе! – акцентував посадовець.
 
Особиста безпека – понад усе. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає. Критична та соціальна інфраструктура функціонує.
Очільник району звернувся до мешканців Нікопольщини та закликав цими вихідними особливо дослухатися порад Президента України Володимира Зеленського та центра протидії при РНБО (Рада національної безпеки та оборони) стосовно реагування на сигнали, які сповіщають про загрозу повітряної небезпеки:
– Можливо, ворог продовжить, або навіть збільшить, кількість обстрілів нашої території . Зокрема, об’єктів інфраструктури та логістики. Можливо, минеться.
Євген Євтушенко попрохав: “Не перебувайте в місцях скупчення людей, не зловживайте алкоголем, дотримуйтесь комендантської години та залишайте вулиці під час повітряної тривоги. Адже саме ці прості правила в більшості випадків зможуть вберегти Вас від можливих загроз”.
Також Голова Нікопольської районної військової адміністрації повідомив, що ситуація на Херсонському напрямку – без суттєвих змін. Також додав, що зараз вище політичне та військове керівництво держави починає говорити про контрнаступ ЗСУ та отримання нової зброї, яка допоможе вигнати рашистських окупантів з нашої землі. Окрім того, вся Україна очікує, що 9 травня Президент США підпише закон про ленд-ліз для нашої держави. І саме завдяки йому ми отримаємо ще більше озброєння, яке допоможе Перемогти у цій війні.
Краще згадати Героїв Другої світової війни вдома. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив, що ситуація в місті та регіоні повністю контрольована:
– Завдяки героїзму наших військ лінія фронту відсунута від Кривого Рогу та проходить на Херсонщині. Попри це, орки продовжують обстріли із застосуванням мінометів та ствольної артилерії. Так, вчора було обстріляно позиції наших військ і більше десяти населених пунктів на лінії зіткнення.
За словами Олександра Вілкула, згідно з даними розвідки, 8 та 9 травня готуються провокації орків, можливі обстріли. Тому жодних святкових, урочистих та масових заходів у Кривому Розі не проводитиметься:
– Цього року пропоную вдома вшанувати пам’ять наших Героїв, які перемогли нацизм у Другій Світовій війні.
Він також зазначив, що у місті не буде введено тривалу комендантську годину, але мешканців закликають по можливості у ці дні залишатися вдома, у жодному разі не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.
– Зберігаємо пам’ять про Велику Перемогу, віримо у наші Збройні Сили та нові Перемоги України! Незабаром буде свій День Перемоги – День Перемоги нашого покоління!, – підкреслив Олександр Вілкул.
 
Голова міста Апостолове Андрій Оса доповів, що ситуація у громаді стабільна та повістю контрольована ЗСУ!
За словами посадовця, протягом минулої доби на Криворізькому напрямку ворог не проводив наступальних дій, але здійснював обстріли. Він також попрохав мешканців протягом вихідних залишатися вдома та не наражати себе на небезпеку у зв’язку з можливими провокаціями рашистів.
 
Обстріли продовжуються, але ми віримо у Перемогу. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив, що громада та кордони Дніпропетровщини – під надійним захистом ЗСУ. Було також сказано про те, що вчора орки здійснювали численні обстріли, але, на щастя, територія громади не постраждала.
Дмитро Невеселий закликав людей у найближчі кілька днів виходити на вулицю тільки за крайньої потреби, бути поряд із безпечними місцями та реагувати на сирени, адже «нам ще відбудовувати Україну».
– Знаю, зараз усім важко. Але треба мужньо пережити цей складний етап нашої історії. З нами правда, ми на своїй землі! Тому ми Переможемо. Це абсолютно точно!
16
Продовжуємо підтримувати наші ЗСУ, працюючи у тилу, молимося за Захисників, віримо у їхню незламність! Знаємо, що саме спільними зусиллями ми з кожним днем все ближче до нашої Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11