СЬОГОДНІ В УКРАЇНІ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ!

     8-го травня 1945 року в Берліні Антигітлерівською коаліцією офіційно був ратифікований «Акт про беззастережну капітуляцію» Збройних сил Нацистської Німеччини. В Україні цю памʼятну дату, разом з Європою та світом, відзначають як День пам’яті та прими́рення, символізм якого полягає в перемозі над нацизмом, та післявоєнне примирення між країнами. Цього дня вшановуємо і героїчний подвиг українського народу, його визначний внесок у Перемогу в Другій Світовій війні.

     72 мільйони життів забрала та жахлива війна, серед яких 10 млн – це українці. Нацисти скоїли численні воєнні злочини, вчиняли геноцид, жертвами якого стали люди 28 національностей. Заручниками концтаборів стало понад 14 тисяч українців. Ветерани Другої Світової, наші діди і прадіди, бабусі і прабабусі відчайдушно боронили Батьківщину від нацистських загарбників, на лінії фронту і в тилу, в підпіллі та партизанських загонах наближали Перемогу. Для нас – нащадків Переможців, вони є прикладом мужності та незламності, відданості та любові до Батьківщини. Їхнім подвигом надихається сучасне покоління визволителів України, наші відважні Захисники і Захисниці, на чию долю випала тяжка боротьба за збереження кордонів держави та встановлення справедливості, верховенства права, свободи і демократії.
     Хоч Друга Світова війна і стала жорстоким уроком для людства, історія повторюється. Російські окупанти наслідують ідею гітлерівського нацизму. Брехлива пропаганда роками плекала в рф деградацію населення, перетворюючи його основну масу в безжальних садистів, вбивць, ґвалтівників і мародерів, які нахабно вдерлися до наших домівок і чинять масові вбивства та катування простих беззбройних цивільних людей, не шкодуючи навіть дітей. Наче під копірку фашистської Німеччини, рашисти депортують людей, займаються геноцидом, який тепер у них називається “денацифікація”. Взявши за звичку переписувати історію і поклонятися диктаторам, росія стала бездушною, мертвою державою, в якій, звісно, не памʼятають, чим закінчуються загарбницькі війни і про те, що всі винні врешті-решт будуть засуджені та покарані.
     Як і наші хоробрі ветерани Другої Світової, ми обовʼязково вистоїмо, здолаємо ворога, деокупуємо загарбані території. Ми – Переможемо, проллємо світло на суцільну темряву, яку приніс нам агресор. Ми памʼятатимемо кожного Героя, який поклав своє життя за нашу незалежність, кожне невинно страчене життя, зруйноване місто та селище. Немає пробачення злочинам окупантів. Всі, хто їх скоює, понесе заслужену кару, а тисячі вже поплатилися життям після зустрічі з українськими Збройними Силами.
У нашій боротьбі ми не самотні, весь цивілізований світ підтримує нас і прагне зупинити насилля. Така світова консолідація і згуртованість нашого героїчного народу сконцентрована навколо єдиної мети – Перемоги, після якої настане омріяний МИР.
     Ми памʼятаємо страшну ціну, яку заплатив наш нескорений народ у Другій Світовій війні заради нашого мирного життя. Вклоняємо голови перед пам’яттю загиблих та закатованих від рук німецьких і рашистських нацистів. Ми помстимося, боротимемося стільки, скільки буде потрібно – доки жодного живого окупанта не залишиться на нашій землі.
     Шановні учасники Другої Світової, наші дорогі ветерани! Притаманні Вам звитягу, незламність духу, силу волі, військовий хист і козацьку вдачу унаслідували сучасні Захисники України! Низький уклін і Слава всім ГЕРОЯМ-визволителям, яким завдячуємо вільним життям у рідній Батьківщині. Бажаємо Захисникам всіх поколінь міцного здоров’я на довгі щасливі літа, мирного неба над квітучою ненькою-Україною!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11