7 ТРАВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: РУБЕЖІ ОБЛАСТІ ПІД КОНТРОЛЕМ ЗСУ

В області все спокійно. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що ніч та ранок в області минули з тривогами, але наразі ситуація повністю контрольована. Посадовець попрохав мешканців у жодному разі не нехтувати сигналами повітряної тривоги та обов’язково йти до укриття.
Також Валентин Резніченко доповів, що вчора наші військові збили безпілотник над Дніпром.
 
Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук надав інформацію про те, що в цілому доба минула мирно:
– Всі напрямки залишаються під контролем ЗСУ. Ми надзвичайно вдячні нашим Захисникам, які докладають максимум зусиль для того, щоб не пустити ворога на нашу рідну землю.
 
Ситуація контрольована. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко поінформував, що бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає. Критична та соціальна інфраструктура функціонує.
Він додав, що на Херсонському напрямку тривають позиційні бої:
– Сподівання окупантів на успішний наступ не справдились. Гарно відпрацювали ЗСУ, ПВО, авіація і ТрО.
Посадовець також повідомив мешканців району про те, що 8-го травняу нашій державі відзначається День пам’яті та примирення. У неділюми будемо згадувати всіх, хто загинув від рук фашистів у роки Другої світової війни. А ось 9-го травнябуде звичайним робочим днем. На рахунок комендантської години було сказано, що вона у ці дні не змінюється, триватиме, як зазвичай: з 22.00 до 5.00. А силові структури працюватимуть у посиленому режимі.
Також Євген Євтушенко закликав усіх довіряти тільки офіційним джерелам інформації, не піддаватися паніці та вірити у нашу Перемогу!
Місто живе у звичайному режимі. Міський голова Покрова Олександр Шаповал зазначив, що завдяки нашим Захисникам і Захисницям, ситуація у Покрові стабільна і контрольована. Всі підприємства працюють у штатному режимі. Мешканці міста отримують необхідні соціальні та комунальні послуги.
Стосовно вибуху, який покровчани чули сьогодні вночі – це не пов’язано з військовими діями. Сталася надзвичайна подія локального характеру біля відділку поліції. За словами посадовця, наразі проводяться слідчі дії. Більш детальна інформація буде надана правоохоронними органами:
– Найголовніше, що ніхто не постраждав. Не треба сіяти паніку та вірити не офіційним джерелам інформації.
 
Олександр Шаповал додав, що до міста продовжують прибувати вимушені переселенці:
– Цим людям вже надано більше двох тисяч благодійних продуктових наборів, миючих засобів та предметів гігієни. Працюють пункти видачі одягу. З біженцями, що були змушені тікати від війни, працює психолог.
Очільник міста подякував людям, що долучилися до патрулювання міста та охорони громадського правопорядку. А також всім, хто на своєму місці наближає нашу спільну Перемогу.
 
Укріплюємо оборону та проводимо контрдиверсійні заходи. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив, що ситуація в місті та регіоні під контролем ЗСУ та військової адміністрації. Лінія бойових зіткнень знаходиться за 50 кілометрів від міста – на території Херсонської області.
За словами посадовця, ні на хвилину не зупиняється робота з посилення оборони міста на всіх периметрах.
Як зазначив Олександр Вілкул, орки значно активізували обстріл буквально по всій 100-кілометровій лінії фронту:
– Немає практично жодного населеного пункту на лінії зіткнення, який протягом доби не було б обстріляно. Рашисти відкривають вогонь зі ствольної артилерії, мінометів і навіть танків. Велику активність виявляють ворожі безпілотники. Тільки сьогодні наші військові збили три таких літальних апарати.
Очільник військової адміністрації повідомив, що вороги намагаються вести свою діяльність на території міста. Але СБУ проводять успішні контрдиверсійні заходи. Так, Криворізьким відділом СБУ було затримано агента спецслужб росії, який був «активований» ворогом на початку вторгнення. Він подякував спецслужбам за дуже добру роботу:
– Стабільність у тилу – це теж дуже важливо. Нічого в орків не вийде.
 
Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив, що територія громади без окупанта, кордони захищені:
– Кожного дня допомагаємо нашим Захисникам укріплювати позиції та не допустити ворога на нашу рідну землю. Віримо – Переможемо!
 
Також не втрачаємо надії на професіоналізм та тверду позицію наших воїнів, які захищають нас від рашистської навали. Віримо, що згуртованість допоможе нам Перемогти і відродити рідну Україну!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11