6 травня, Дніпропетровщина: невимовні втрати, артобстріли, допомога вимушеним переселнцям та укріплення оборони області

Найкращі сини віддають своє життя за Україну. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко з сумом повідомив про те, що Дніпропетровщина втратила Героя:

Стець Михайло – батько чотирьох дітей, відправився на фронт добровольцем у перші ж дні війни. Молодший сержант воював проти окупантів у складі легендарної 93-ї бригади оператором-навідником бойової машини. Захищав рідну землю під Києвом, потім – на Харківщині, де у боях під Ізюмом отримав смертельне поранення. У липні йому мало б виповнитися 47… Не має таких слів, якими можна описати біль втрати. Щирі співчуття родині загиблого Героя.

Міський голова Покрова Олександр Шаповал написав, що у бою з рашистською навалою загинув наш земляк Коміссаров Володимир Іванович:

Він був справжнім патріотом Батьківщини, і до останнього подиху боровся за її незалежність. Співчуття рідним.

Прощання з Героєм відбудеться сьогодні, 6 травня, об 11.00 на бульварі Шевченка.

Нічні обстріли. Очільник обладміністрації доповів, що ніч на Дніпропетровщині минула неспокійно, тому що окупанти обстрілювали Криворізький та Синельниківський райони:

Поцілили з «Градів» у Зеленодольську та Широківську громади. Влучили по двох селах. На щастя, з людей ніхто не постраждав. У Покровській громаді був «приліт» ракети, яка влучила у поле. Людей не зачепило.

Переселені” підприємства. Також було зазначено, що до Дніпропетровської області переїхали 4 підприємства з Донеччини та Луганщини. За словами Валентина Резніченка, вже перевезені обладнання та сировина. Обласна влада не залишилася осторонь та допомогла знайти приміщення для роботи та розселила людей.

Пальне в пріоритеті. Важливим стало повідомлення про пришвидшення поставок пального у нашому регіоні.

Тепер машини, які везуть бензин, газ та дизельне паливо будуть першочергово проходити блок-пости. Цей транспорт зможе рухатися областю навіть у комендантську годину.

Окупантів в області немає. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що, не дивлячись на вкрай складну ніч, наразі російських окупаційних військ на території Дніпропетровщини немає.

Нікопольщина під контролем ЗСУ. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко написав про те, що ситуація у районі контрольована: бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає. Критична та соціальна інфраструктура функціонує.

Обстріли мирних територій тривають. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив, що ситуація у місті та районі стабільна і повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією. Вся інфраструктура працює у штатному режимі. Вчора нашими військовими було збито ворожий безпілотний літаючий апарат «Орлан». Разом з тим, орки продовжували обстріл мирних територій у районі Заградівки, Зеленодольська, Князівки, Трудолюбівки, Тополиного, Добрянки, Великої Костромки та інших населених пунктів.
Посадовець акцентував на тому, що мешканці Херсонщини, не баждаючи жити в так званому «російському мирі», який виявився пеклом тотального терору, продовжують тікати з прифронтових та окупованих територій. За минулий день до Кривого Рогу приїхало ще 617 біженців.
Також триває робота з посилення оборони та допомоги у забезпеченні військових частин.
Аграрії почали працювати. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив, що ворог у громаді відсутній, кордони Дніпропетровщини – під надійним захистом наших ЗСУ. Він додав, що аграрії громади розпочали посівну кампанію. Висловив величезну вдячність працівникам ДСНС, які “звільняють” поля від боєприпасів.
 
Не зважаючи на вкрай складну ситуацію в державі, не втрачаємо надії на Перемогу. Наближаємо її та молимося за наших Захисників. Віримо, що вже скоро все 100% буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11