ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА ПОКРОВВОДОКАНАЛУ І ДОПОМОГА ТЕРОБОРОНІ

     Саме такі питання були розглянуті депутатами на позачерговій 22 сесії 8 скликання Покровської міської ради, що відбулося сьогодні, 6 травня.
     На початку засідання очільник Покрова Олександр Шаповал закликав усіх присутніх хвилиною мовчання вшанувати пам’ять наших земляків, які загинули, захищаючи свободу та незалежність рідної України.
     Критична ситуація з оплатою на послуги з водопостачання. Далі депутати приступили до розгляду питань порядку денного. Першим до слова був запрошений заступник міського голови Олександр Чистяков. Він озвучив проект рішення «Про затвердження Статуту міського комунального підприємства «Покровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» у новій редакції».
     За словами посадовця, необхідність термінового поповнення статуту фонду комунального підприємства Покровводоканал виникла у зв’язку з суттєвим погіршенням його фінансового стану через суттєве скорочення оплати за послуги централізованого водопостачання та водовідведення від населення міста.
Олександр Шаповал додав, що на сьогоднішній день у Покрові склалася критична ситуація з оплатою за надані послуги:
     – Відсоток сплати, який надходить до Покровводоканалу від населення, надзвичайно низький. Для того, щоб забезпечити подальшу безперебійну роботу підприємства, потрібно дотувати до його бюджету 2 млн 400 тис. грн. Буквально вчора мною було підписано розпорядження на виділення 1 млн 200 тис. грн. для підприємства. Ці кошти життєво необхідні для того, щоб забезпечити подальше функціонування стратегічного об’єкта, тобто не допустити відключення від електропостачання, а також придбати необхідні реагенти. Все це допоможе мешканцям міста й надалі отримувати послуги водопостачання та водовідведення.
     Голова Правління нашого комбінату, депутат міської ради Сергій Шуваєв попрохав надати списки боржників, які не сплачують за воду, та пообіцяв, що, якщо серед них виявляться працівники містоутворюючого підприємства, то їм обов’язково буде доведена необхідна інформація.
      Очільник Покрова також звернувся до представників бізнесу, комунальних підприємств, щоб вони також провели бесіди з людьми та довели до їхнього відома інформацію про важливість своєчасного розрахунку за спожиті комунальні послуги.
     – Зараз склалася така ситуація, що бюджет не доотримує кошти з багатьох джерел, в тому числі з акцизних податків на пальне та тютюнові вироби. Плюс тривають «податкові канікули» для приватних підприємців. Зрозуміло, що тяжко всім, але ми повинні згуртувати наші зусилля, щоб знайти вихід із цієї ситуації,– акцентував Олександр Шаповал.
     Саме для того, щоб знизити ризик зупинки важливого для міста КП “Покровводоканал” депутати одноголосно підтримали рішення, та збільшили його статутний капітал на 7 млн. грн, а також визначили, що статутний капітал після збільшення складе 20 млн. 200 тис. грн.
     Підтримали Тероборону. Наступним питанням місцеві обранці узгодили передачу майна на потреби Тероборони Покровської громади. Депутати одностайно підтримали передачу талонів на паливо з балансу управління освіти виконкому міськради та потреби військового часу.
     Після прийняття вкрай важливих рішень у такий складний час позачергову сесію міськради було закрито. Хочеться додати, що всі ми зараз живемо у нестабільний та неспокійний час, але маємо робити все задля того, щоб місто могло нормально функціонувати, а наші захисники мали змогу боронити кордони Батьківщини. Тож, тримаймо свій фронт і наближаємо Перемогу спільними зусиллями.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11