5 травня, Дніпропетровщина: авіа- та артобстріли, загибель Героя, посилена робота з укріплення обороноздатності області

Окупанти здійснили обстріли області. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч минула більш-менш спокійно – з однією повітряною тривогою. Але вчорашній день був надзвичайно важким:

Надвечір ворог здійснив два авіаудари по місту Дніпро. Першу ракету знешкоджено нашою протиповітряною обороною, а ось інша поцілила у залізничну інфраструктуру. Внаслідок ворожого удару є руйнування, але, на щастя, загиблих та постраждалих людей немає. Зараз рух потягів зупинено.

Також, за словами посадовця, вчора рашисти, використовуючи системи залпового вогню «Град», обстріляли села Великомихайлівської громади, що у Синельниківському районі. У результаті пошкоджені декілька десятків житлових будинків, вибиті шибки у магазині, школі та дитячому садочку. Жертв немає, адже більшість мешканців давно виїхали з небезпечної території.

Компенсація від держави за пошкоджене майно. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповів, що наразі в області відносно спокійно. Ситуація на Херсонському, Миколаївському, Донецькому, Харківському напрямках під повним контролем ЗСУ.

Посадовець також поінформував, що днями дві громади Дніпропетровщини було включено до переліку територій, які постраждали внаслідок бойових дій – Широківську та Зеленодольську ТГ у Криворізькому районі. Зараз же спостерігається ситуація щодо збільшення обстрілів і території Синельниківського району:

З огляду на це, обласна рада планує подати клопотання, щоб внести до цього переліку територій Покровську, Великомихайлівську та інші громади Синельниківського району, які межують із зоною бойових дій. Це дасть змогу тим мешканцям громад, які хочуть виїхати, отримати статус ВПО та оформити виплати від держави.

Все у штатному режимі. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко написав, що на території району бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає. Критична та соціальна інфраструктура функціонують у штатному режимі.
За словами посадовця, на Херсонському напрямку без змін – наші воїни ЗСУ ведуть позиційні бої з рашистами.
Мер Нікополя Олександр Саюк зазначив, що відбулася 20-а позачерговасесіяНікопольської міської ради, на якій депутати прийняли ряд необхідних рішень для стабільноїроботи інфраструктури міста, допомоги військовим тощо. Також міськрада, задля зручності нікопольців, збільшила кількість пільгових автобусних рейсів.
Продовжується будівництво ліній захисту. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу зазначив, що ситуація в місті та районі стабільна, повністю контролюється Збройними Силами України та військовою адміністрацією:
Можливості нашої оборони суттєво розширилися, і тому плани ворога щодо спроб просування з південного напрямку зазнають невдачі. Лінія фронту проходить усередині Херсонської області, за 50 кілометрів від міста. Бойовий дух усіх воїнів дуже високий. Ми ж, у свою чергу, готові боротися за кожен сантиметр рідної землі.
Олександр Вілкул повідомив про те, що орки продовжують обстріл мирних територій. Так, вчора було обстріляно Нововоронцовку, Осокорівку та Заградівку.

Не припиняється системна робота зі зміцнення усіх ліній захисту міста та будівництва оборонних споруд. У зв’язку з цим мешканців просять не фотографувати ці роботи, не викладати їх до соцмереж і не коментувати.

Зберігаємо витримку та спокій. Віримо у наші Збройні Сили, Президента, довіряємо офіційним джерелам інформації. Ми переможемо!

Вічна пам’ять Герою. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий надав інформацію про те, що ворог на території громади відсутній, кордони під надійним захистом ЗСУ.

Посадовець повідомив, що громада отримала сумну звістку про загибель Якименка Віталія Анатолійовича, котрий боронив рідну землю від окупанта та віддав своє життя заради світлого майбутнього України:

Ми ніколи не забудемо цього подвигу та обов’язково відплатимо сповна! Наші щирі співчуття родині. Вічна слава Герою!

Дмитро Невеселий також розповів, що до громади завітали закордонні журналісти, які сміливо їздять Україною та знімають реальні факти війни, щоб донести всьому світу правдиву інформацію про злочини російських окупантів, які знищують наші міста та села.

Пам’ятаємо, що кожного дня ми все більше наближаємось до нашої Перемоги. Тому працюємо, вносимо свій вклад у досягнення спільної мети. Також не втомлюємося дякувати нашим Захисникам ЗСУ за їхню стійкість та витримку у боротьбі з ворогом. Молимося за кожного та знаємо – Перемога буде за нами!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11