ОФІС ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ПРЕЗЕНТУВАВ ПЛАН ЕКОНОМІЧНОГО ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ ПІСЛЯ ВІЙНИ

     За повідомленням голови Офісу Президента Андрія Єрмака, наразі вже готовий план економічного відновлення України після війни. Він побудований на 9 ключових принципах.
     1. Повноцінний доступ до ринків ЄС та Великої сімкиЯк пояснив Єрмак, Велика Британія та країни Євросоюзу вже оголосили про скасування імпортних мит на українські товари. У зв’язку з цим Україна очікує на аналогічні дії з боку урядів США, Японії та Канади.
     2.Отримання статусу «Кандидат», а потім – повноправне членство в ЄС.
     3Побудова економіки на принципах “дерегуляції” та “лібералізації” (означає зменшення контролю держави над веденням бізнесу, наприклад, для стимулювання вільної конкуренції на ринку). Згідно з повідомленням,за більшістю ліцензій та дозволів вже прийнято декларативний принцип для бізнесу.
     4. Налагодження логістичних маршрутів у західному напрямку. Голова Офісу Президента зазначив, що український Уряд вже працює над розширенням їх пропускної здатності. Першим позитивним результатом у цьому напрямку стало підписання відповідного меморандуму між Україною та Польщею.
     5. Перехід від експорту сировини до переробки в тих галузях, що дають найбільший експортний виторг.
     6. Розвиток вітчизняного ВПК (військово-промислового комплексу). У цьому пункті йде мова не лише про закупівлю зброї, але й виробництво, в тому числі за рахунок трансферу, військових технологій.
     7. Самодостатність в енергетиці, яка досягатиметься збільшенням видобування власного газу та розвитком атомної енергетики. Ставиться мета за 3-5 років отримати енергетичну самостійність.
     8 .Кліматична модернізаціяМає на меті створенні нових об’єктів у різних галузіх промислості, з урахуванням принципів «зеленої економіки».
     9. Локалізація щонайменше 60%. У відновленні України будуть задіяні українські компанії та виробники. Це дасть поштовх економіці, створить нові робочі місця, пожвавить підприємницьку активність.
Голова Офісу Президента Андрій Єрмак також повідомив, що вищенаведений план був презентований у Комітеті Верховної Ради з питань економічного розвитку.
     Навіть поява подібного Плану економічного відновлення України свідчить про те, наскільки сильна і непереможна українська нація. Жодна війна не зупинить нас! Будемо відновлювати, будувати та підіймати економіку разом, спільними зусиллями у найкращій у світі вільній Україні.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11