3 травня, Дніпропетровщина: допомагаємо переселенцям, дякуємо ЗСУ та разом наближаємо Перемогу

Працюємо задля Перемоги. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко відзначив, що ніч минула більш-менш спокійно. Він закликав мешканців області йти на роботу та продовжувати працювати на Перемогу.

Авіаудари та допомога біженцям. Голова Дніпропетровської облради, заступник керівника ради оборони Дніпропетровської області Микола Лукашук відзвітував про те, що ситуація в області контрольована, окупантів немає. Він висловив подяку ЗСУ, які бережуть наш спокій та женуть окупантів якнайдалі з української землі.

Також було сказано, що протягом минулого дня область піддалась трьом авіаударам – рашисти випустили ракети по господарським будівлям у Синельниківському районі:

Звісно, пошкодження є, але ми все відбудуємо після війни. Головне, що не постраждали люди.

За словами посадовця, на Дніпропетровщину продовжують прибувати переселенці, які тікають від війни та загарбників. Наразі в області перебувають 202 тисячі біженців, серед яких більше 76 тисяч жінок, 49 тисяч дітей та майже 43 тисячі маломобільних громадян і людей старше 60 років.

Микола Лукашук зазначив, що очільники громад, у яких люди знаходять прихисток, разом з обласною радою та обласною військовою адміністрацією, всебічно допомагають переселенцям: приймають, надають житло та продукти харчування.

Все під контролем. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає.

Взаємопідтримка, що допоможе Перемогти. Міський голова Покрова Олександр Шаповал подякував керівництву компанії “Проктер енд Гембл”, яке забезпечило вимушених переселенців миючими засобами.

Наша тісна співпраця – продовжується. Адже тільки об’єднавши зусилля, ми зможемо наблизити Перемогу! – акцентував мер.

Подяка ЗСУ за наше мирне життя. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу повідомив про те, що ситуація у місті та регіоні стабільна, знаходиться під контролем ЗСУ та військової адміністрації:

Наші війська утримують лінію оборони на південному напрямку у Херсонській області. Завдяки героїзму українських солдатів, плани ворога щодо просування у бік кордонів Дніпропетровської області зазнають невдачі. Зараз тривають позиційні бої. Також відбувається збільшення кількості розвідувальних дій противника з використанням безпілотних літальних апаратів. Декілька таких БПЛА були збиті нашими військовими.

За словами посадовця, орки продовжують обстріл мирних територій по всій лінії фронту. Як і раніше, страждають мирні об’єкти. Зокрема, в районі с.Біла Криниця внаслідок обстрілу було пошкоджено газову магістраль.

Військові продовжують працювати над зміцненням ліній оборони області. Окрім цього, триває розмінування територій Криворізького району, котрі орки засипали забороненими боєприпасами. Як акцентував Олександр Вілкул, вже знешкоджено понад 1200 вибухонебезпечних предметів. За минулий день на території Зеленодольської громади – ще 37 касетних боєприпасів.

Керівник військової адміністрації закликав мешканців району та області подякувати всім, хто своєю цілодобовою працею забезпечує нам мирне життя.

Наша рідна земля – під надійним захистом! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив про те, що ворог на території громади відсутній, а кордони захищені:

Найближчими днями на нашому напрямку може бути спекотно, але бійці ЗСУ, які боронять кордони Дніпропетровщини, запевняють, що жоден окупант не ступить на нашу землю! Тому закликаю вас бути ближче до безпечних місць, по можливості менше переміщуватись вулицею і, звісно, не припиняти вірити у нашу Перемогу!

Сила духу та надзвичайної волі – два важливі принципи, завдяки яким нашому українському козацькому роду нема переводу! І жоден загарбник ніколи не зламає наш об’єднаний народ! Нашу Батьківщину надійно боронять її найкращі сини та доньки, за що ми їм безмежно вдячні. Ми ж, ті, хто залишились в тилу, маємо забезпечити Захисникам можливість відстоювати Незалежність і Цілісність кордонів України! Тож, працюємо, допомагаємо і разом наближаємо нашу Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11