“Керівництво росії забуло всі уроки Другої світової війни”,– Президент України Володимир Зеленський

     Такою була реакція Президента України Володимира Зеленського на звинувачення міністра закордонних справ росії сергія лаврова стосовно антисемітської приналежності євреїв в Україні і порівнянні їх з гітлерівською політикою нацизму. Цитуємо:

     «Якщо колись у Росії і було те, що називається репутацією, то зараз росія щоденно робить такі речі, які виключають будь-яку адекватність. Вчора міністр закордонних справ рф сергій лавров відкрито, не соромлячись, сказав, що найбільші антисеміти нібито серед самих євреїв і, що нібито Гітлер мав єврейську кров. Як взагалі можна було таке сказати напередодні річниці перемоги над нацизмом?! Такі слова означають, що найвищий дипломат росії перекладає на єврейський народ провину за злочини нацистів. Немає слів… Звичайно з приводу цих слів великий скандал в Ізраїлі. Тим не менш, ніхто не чує заперечень або виправдань з москви… Там мовчать… А значить – погоджуються з тим, що сказав їхній міністр закордонних справ”.

     Нагадаємо, що лавров під час інтерв’ю італійському телеканалу Rete 4 запитали: як росія могла заявляти, що їй потрібно «денацифікувати» Україну, коли президент країни Володимир Зеленський є євреєм? Лавров, захищаючи позицію президента росії володимира путіна щодо «денацифікації» України, сказав, що єврейське коріння президента України Володимира Зеленського не підриває позиції путіна:

     – Коли кажуть: «Що це за нацифікація, якщо ми євреї?», я думаю, що Гітлер теж мав єврейське походження, то це нічого не означає. Вже давно ми чуємо, як мудрий єврейський народ каже, що найбільші антисеміти – це самі євреї, – сказав лавров італійським журналістам.

     А от Ізраїль (історична батьківщина євреїв та їхній «національний дім», в якому вони реалізують своє право на національне, культурне, релігійне та історичне самовизначення), на відміну від москви, не мовчить.

     Міністр закордонних справ Ізраїлю Яїр Лапід заявив, що російського посла викликано для «жорсткої розмови» з приводу, як він висловився «скандальних коментарів», які є «жахливою історичною помилкою».

     – Євреї не вбивали себе під час Голокосту. Найнижчий рівень расизму щодо євреїв – це звинувачувати самих євреїв в антисемітизмі, – сказав Лапід.

     Дані Даян, голова «Яд Вашем», ізраїльського меморіалу шести мільйонам євреїв, убитих в результаті Голокосту, назвав висловлювання лаврова «образою та важким ударом по жертвам справжнього нацизму». Виступаючи по ізраїльському радіо «Кан», Даян сказав, що лавров поширює «антисемітську теорію змови, яка не має жодних фактичних підстав».

     Всі ми з Вами пам’ятаємо, що таке Голокост – геноцид єврейського народу в часи Другої світової війни, внаслідок якого загинуло приблизно 6 мільйонів євреїв. Якраз у цьому і полягає теорія нацизму (націонал-соціалізму) – тоталітарна імперська політична ідеологія, яка була доктриною керівництва Німеччини. Базується на міфах про історичну велич своєї нації, її належність до «вищої раси», що, на думку ідеологів нацизму, дає їй право на розширення так званого «життєвого простору», захоплюючи території інших держав та проводячи на них політику геноциду – знищення неугодної нації.

     Вам це нічого не нагадує? Вже вкотре бездумний російський політикум вуалює свої наміри щодо України такими гучними заявами, котрі критикує весь цивілізований світ. Чим же політика російської “денацифікації українців” відрізняється від злочинної нацистської в часи Другої світової війни? На нашу думку, вона ще підступніша, жорстокіша і більш цинічна, тому що навіть навіть не приховує своїх намірів щодо знищення українців, як нації, котра не заслужила права бути незалежною.

     Цитуємо уривки з публікації російського пропагандиста-політтехнолога Тимофія Сергейцева під назвою Что Россия должна сделать с Украиной?”, котра вийшла на широкий загал після оприлюднення звірств рашистів у Бучі:

     «Нацистская, бандеровская Украина, враг России и инструмент Запада по уничтожению России нам не нужна. Сегодня вопрос денацификации перешел в практическую плоскость.

     Денацификация необходима, когда значительная часть народа (Авт. українці) вероятнее всего, его большинство — освоено и втянуто нацистским режимом (Авт. Керівництвом України) в свою политику.

     Нацисты (Авт. Захисники України), взявшие в руки оружие, должны быть по максимуму уничтожены на поле боя. Не следует проводить существенных различий между ВСУ и так называемыми нацбатами, а также примкнувшей к этим двум видам военных формирований территориальной обороной. Все они равно причастны к запредельной жестокости в отношении мирного населения, равно виновны в геноциде русского народа, не соблюдают законы и обычаи войны (Авт. Повна протилежність дійсності, адже закони та звичаї війни порушують російські окупанти). Военные преступники и активные нацисты должны быть примерно и показательно наказаны. Должна быть проведена тотальная люстрация. Ликвидированы и запрещены любые организации, связавшие себя с практикой нацизма. Однако, помимо верхушки, виновна и значительная часть народной массы, которая является пассивными нацистами (Авт. Народ України), пособниками нацизма. Они поддерживали нацистскую власть и потакали ей. Справедливое наказание этой части населения возможно только как несение неизбежных тягот справедливой войны против нацистской системы, ведущейся по возможности бережно и осмотрительно в отношении гражданских лиц (Авт. Мародерство, вбивства, ґвалтування, знущання, руйнації). Дальнейшая денацификация этой массы населения состоит в перевоспитании, которое достигается идеологическими репрессиями (подавлением) нацистских установок и жесткой цензурой: не только в политической сфере, но обязательно также в сфере культуры и образования (Авт. Відповідає дійсності в плані запровадження на тимчасово окупованих територіях України процесу освіти, культури, економіки, політики, побуту за “російськими законами”, заборона всього, що пов’язане з українською національною ідеєю). Именно через культуру и образование была подготовлена и осуществлена глубокая массовая нацификация населения, закрепленная обещанием дивидендов от победы нацистского режима над Россией, нацистской пропагандой, внутренним насилием и террором, а также восьмилетней войной с восставшим против украинского нацизма народом».  

     Ось таке завдання перед собою поставило керівництво кремля по відношенню до України та її народу. У тому числі, і нацменшин, наразі мова йде конкретно про євреїв. І красномовні факти, які свідчать про результати такої “денацифікації”, навів Президент України Володимир Зеленський. Цитуємо.

     “Після російського ракетного удару по Бабиному Яру в Києві (Авт. Урочище, в якому поховано велику кількість жертв масових розстрілів у 1941-1943 роках різних національностей (у більшій мірі – євреїв) здійснені німецьким окупаційним командуванням під час Другої світової війни), після пошкодженої обстрілами Менори (Авт. Найбільший у світі єврейський комплекс, побудований у Дніпрі), Дрогобицького Яру поблизу Харкова (Авт. місце масових розстрілів цивільного населення, що здійснювалися нацистськими окупаційними військами у 1941-1942 роках), після загибелі внаслідок обстрілів людей, які пережили нацистську окупацію, нацистські концтабори, такий антисемітський виступ міністра означає, що в керівництві росії забули всі уроки Другої світової війни… А може ніколи і не вчили цих уроків?.. А тепер питання: “Чи залишиться посол Ізраїлю в москві, знаючи таку їх нову позицію? Чи залишаться відносини з росією, як зазвичай?”.., бо це все невипадково.

     Невипадкові слова російського міністра закордонних справ – “великого знавця гітлеризму”, невипадково російські окупанти на українській землі створюють так звані фільтраційні табори, через які проводять тисячі наших громадян – українців, де вбивають, катують, гвалтують наших людей. Невипадково окупанти захоплюють цивільних і вивозять, як заручників, чи депортують, як безкоштовну робочу силу. Невипадково вони ведуть так звану тотальну війну задля знищення усього живого, після чого залишаються тільки спалені руїни від міст та сіл. Щоб робити все це, потрібно повністю відкинути мораль і здобутки переможців нацизму.

     Але, якщо такі люди в російському керівництві, це не означає, що вони можуть судити по собі про інших в Європі чи світі. Якщо вони відправляють своїх громадян умирати десятками тисяч на чужій землі, і навіть не забирають тіла вбитих з вулиць, доріг, полів, то це не означає, що всі інші схожі на них. Якщо серед них є люди, котрі самі походять з України, але підтримують винищення українців, українського, то це не означає, що всі інші відмовились від нормальної людської моралі.

     Вчора російські війська нанесли черговий ракетний удар по Одесі (Авт. одного за найбільших в Україні осередків, який об’єднує євреїв). Зруйнували гуртожиток, вбили хлопця 14 років, поранили дівчину 17 років. Що це взагалі? Для чого? Чим російській державі загрожували ці діти і гуртожиток? А ось так вони воюють.

     У Лисичанську, Луганської області від обстрілів згоріла гімназія, якій, до речі, було понад 100 років. Її побудували ще бельгійці для цього міста. Вона витримала дві світові війни, але, як бачимо, і ця гімназія виявилась загрозою, страшною для сучасної росії.

     220 українських дітей вбиті російською армією за час з 24 лютого і до 2 травня. І це ми ще знаємо не про всіх, бо не маємо доступу до окупованих районів нашої держави.

     1577 закладів освіти зруйновано або пошкоджено внаслідок обстрілів – це трохи більше, ніж за 2 місяці.

     Саме тому весь вільний світ об’єднався, щоб ніхто не виправдовував нацизм, щоб ніхто не вбивав дітей, щоб ніхто не руйнував мирні міста, як це робить росія”.

     Ось Вам “теорія денацифікації українців” та “боротьби з нацизмом” в дії. Саме її пророчив “русский мир”, саме на цих ганебних, кривавих засадах заснована “спецоперация асвабадителей”. Слів немає… Своє вирішальне слово стосовно країни- терориста ХХІ століття під назвою рф має сказати весь цивілізований світ, котрий виступає за мир та спокій на землі. Доки країна-агресор матиме змогу нищити Україну, з кожним постраждалим населеним пунктом, дорослою людиною чи дитиною, нищаться найвищі цінності, порушуються всі гуманістичні, релігійні і людські канони. Але ми цього не допустимо: Вистоїмо, Виживемо, Захистимо, Переможемо вселенське зло під назвою “росія” і Відбудуємо вільну державу із щасливим майбутнім. 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11