Замах на безпеку ООН. Війна росії — загроза світовій демократії

     Понад два місяці загарбники обстрілюють Україну всілякою зброєю, ворожі ракети та бомби летять просто в домівки цивільних. Та війна росії проти нашої суверенної держави — це виклик для всіх цивілізованих країн, адже під загрозою опинилися фундаментальні засади, на яких базується світова демократія.
     Вчора ввечері, 28 квітня, по Києву було завдано 5 ракетних ударів, у місті пролунали 2 потужні вибухи. Влучання відбулися в об’єкт і в нижні поверхи житлового будинку, який розташований біля нього. Є жертви та постраждалі.
     Знаково, що в цей самий час у Києві з дипломатичним візитом перебували генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш та прем’єр-міністр Болгарії Кирило Пєтков.
     На наш погляд, це виглядає як замах на вбивство іноземних високопосадовців та своєрідне послання, що агресія та терор росії проти демократії не визнають жодних кордонів, звірства рашистів не мають ніяких меж.
Звичайно, такі дії московитів викликали хвилю обурення та осуду.
     Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 28 квітня емоційно розкритикував посягання на життя поважних гостей і друзів України:
     — Російська армія в Україні свідомо й без жодних сумнівів розтоптала все, на чому був заснований глобальний порядок після Другої світової війни. Статут ООН, міжнародні конвенції та декларації, права людей і держав… Усе те, що має гарантувати свободу й безпеку у світі, просто зруйноване російськими агресивними діями. Російські удари по Маріуполю не припинялися навіть тоді, коли пан Генеральний секретар ООН був на перемовинах у Москві. І сьогодні, одразу після завершення наших переговорів у Києві, в місто полетіли російські ракети. П’ять ракет. І це багато говорить про справжнє ставлення Росії до глобальних інституцій. Про намагання російського керівництва принизити ООН та все, що Організація уособлює.
     Голова Офісу президента України Андрій Єрмак закликав позбавити росію права вето в Раді Безпеки ООН на тлі ракетного обстрілу Києва:
     — Це доказ того, що нам потрібна швидка перемога над РФ і навколо України має об‘єднатися весь цивілізований світ, — зауважив глава ОП.
     Генсекретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що він шокований тим, що росія обстріляла Київ саме під час його візиту.

     Негайно відреагував і Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель. Він заявив, що шокований і вражений цим ганебним інцидентом:
     — росія знову демонструє своє кричуще нехтування міжнародним правом, бомбардуючи місто, у той час як там присутній генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш разом із прем’єр-міністром Болгарії Кирилом Пєтковим.
https://twitter.com/JosepBorrellF…

     Росія потопила в крові останні залишки своєї репутації, вже не маскує лють та жорстокість. Ні в кого немає жодних сумнівів, що людство потребує порятунку від вбивчої машини рф. Заради цього ми всі обʼєдналися, тепер весь світ наближає ПЕРЕМОГУ УКРАЇНИ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11