29 КВІТНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: НІЧНІ ТА РАНКОВІ ОБСТРІЛИ, НЕВИМОВНІ ВТРАТИ ГЕРОЇВ ТА ЦИВІЛЬНИХ ЛЮДЕЙ, НЕБЕЗПЕЧНІ БОЄПРИПАСИ ТА УСПІШНА ОПЕРАЦІЯ ЗСУ

Втрати та масовані обстріли. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч минула більш-менш спокійно, але напередодні ввечері та сьогодні вранці окупанти використали системи залпового вогню «Град» та обстріляли с.Велика Костромка і с.Мар’янське:
– У результаті пошкоджені декілька житлових будинків. Село Велика Костромка частково залишилося без світла та газу. Але найстрашніше те, що загинув 71-річний чоловік. Висловлюю свої щирі співчуття родині загиблого. Після вранішнього обстрілу снаряди поцілили у господарчі будівлі, люди не постраждали.
Посадовець також повідомив сумну новину:
– У бою з окупантами на Харківщині загинув наш земляк – 47-річний ГРИНЯК Олег, який служив у 93-й бригаді. Він став на захист Батьківщини у перші дні війни, був добровольцем. Герої не вмирають! Вони продовжують захищати нас з небес. Щирі співчуття рідним…
ЗСУ – найкращі у світі Захисники! Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що протягом вчорашнього дня ЗСУ успішно відбили спробу штурмових дій окупаційних військ в районі населеного пункту Заградівка, що на межі Херсонщини та Дніпропетровщини:
– Наші захисники – найкращі. Говорив це раніше і говоритиму завжди. Завдяки їхнім зусиллям та мужності окупантів в області немає.
Зранку орки обстріляли одне з сіл Великомихайлівської громади. Влучили у житловий сектор та господарські будівлі. Люди не постраждали.
Микола Лукашук також додав:
– Вчора ввечері стало відомо, що в США проголосували за відкриття ленд-лізу для України. Це означає, що ми можемо отримати зброю, серед якої – танки третього покоління, бойові машини піхоти, реактивні системи залпового вогню, винищувачі тощо. Крута новина. Кінець окупаційних військ все ближче.
Все під контролем. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко написав, що на території району все спокійно.
Посадовець нагадав, що наразі на Херсонщині тривають позиційні бої, і саме їхнє відлуння чують мешканці Нікопольського району. Він також зазначив, що велика команда професіоналів продовжує виконувати важливі завдання з укріплення обороноздатності району.
Покров знову попрощається з Героєм. Міський голова Олександр Шаповал з сумом повідомив про загибель ще одного нашого земляка, який боронив рідну землю та протистояв окупантам:
27-річний КАДАНЦЕВ Роман завжди прагнув миру, свободи та незалежності на нашій землі. На жаль, він загинув у бою з рашистською навалою. Висловлюю щирі співчуття рідним.
Прощання з Героєм відбудеться сьогодні, 29 квітня, об 11.00 на бульварі Шевченка.
Небезпека від снарядів. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул написав, що у місті та Криворізькому регіоні ситуація залишається повністю контрольованою ЗСУ та військовою адміністрацією:
– Вчора успішно відбито спробу штурмових дій противника на нашому напрямку, в районах Іванівки та Заградівки. Ворог зазнав значних втрат у живій силі та техніці. Зовнішній периметр оборони, як і раніше, проходить у Херсонській області, за 50 кілометрів від Кривого Рогу.
Посадовець повідомив про те, що в Апостолівській громаді один із мешканців підібрав касетний боєзаряд орків, що не розірвався. Боєприпас здетонував і чоловік загинув. Тому він вкотре закликав людей не брати до рук невідомі предмети, бо це може коштувати людині життя!
За словами Олександра Вілкула, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій офіційно внесло Широківську та Зеленодольську громади до списку постраждалих у зв’язку з військовою агресією. Це означає те, що мешканці громад, чиє житло було пошкоджено обстрілами та які були змушені евакуюватися, зможуть отримати статус внутрішньо переміщеної особи та оформити відповідні державні виплати.
Важко, але ми тримаємось, ПЕРЕМОГА за нами! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий написав про те, що вчорашній день та сьогоднішній ранок видалися надзвичайно важкими для громади:
– Наша територія декілька разів була під обстрілами. Пошкоджені житлові та госпбудівлі. На жаль, є один загиблий. Попри тяжку обстановку, ворог на території громади відсутній, а кордони надійно захищені ЗСУ.
Дмитро Невеселий попрохав мешканців бути поряд із безпечними місцями, не переміщуватисяпо вулиці без потреби, а також допомагати близьким та сусідам.
Ми продовжуємо день за днем наближати нашу Перемогу! Віримо у ЗСУ, дякуємо країнам-друзям, що допомагають нам протистояти злу та впевнені, що Україна гідна кращого та обов’язково цього досягне!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11