Вже 5 мешканців Дніпроперовської області стали жертвами необережного поводження з боєприпасами

На Дніпропетровщині зафіксовано вже 5 летальних випадків, котрі були спричинені нехтуванням правилами безпеки. Люди, не розуміючи наслідків, безпечно брали касетні боєприпаси до рук, які через якийсь час здетоновували та призводили до загибелі.
За повідомленням Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, останній такий випадок стався 28 квітня у Криворізькому районі. 59-річний чоловік знайшов снаряд “Торнадо-С” за межами с.Мала Костромка та вирішив перевезти його на мопеді. Під час руху польовою дорогою елемент здетонував та стався вибух. Чоловік загинув на місці.
Цей прикрий випадок вкотре нагадує всім нам про небезпеку, яку представляють собою касетні боєприпаси. Як відзначають сапери, такі снаряди можуть вибухнути у будь-який момент. Тому чіпати їх категорично ЗАБОРОНЕНО!
Тому ми вкотре нагадуємо мешканцям області про те, що побачивши невідомий підозрілий предмет, не слід його торкатись, пересувати та тим паче брати до рук, адже він може здетонувати у будь-який час.
Якщо ви натрапили на такі знахідки необхідно одразу повідомляти про них за телефоном Служби порятунку “101” або поліції “102” та чекати на приїзд фахівців. Адже саме вони мають право проводити знешкодження вибухонебезпечних снарядів.
Слід додати, що з 24 лютого в області групами піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області здійснено 66 виїздів, під час яких знешкоджено понад 1 600 снарядів. Більшість небезпечних знахідок траплялися у Криворізькому та Синельниківському районах. Це елементи заборонених касетних ракет, якими ворог обстрілював райони нашої області. Наразі піротехніки ДСНС продовжують проводити роботи з розмінуванння на території Дніпропетровщини.
За інформацією https://www.facebook.com/MNSDNE

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11