Підсумки опалювального сезону, цільова програма для переселенців та засудження агресії рф

     Ці питання стали ключовими на квітневому пленарному засіданні 21 сесії Покровської міської ради 8 скликання, що проходило під головуванням очільника міста Олександра Шаповала.
     Перед тим, як перейти до розгляду порядку денного, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять українських захисників, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність нашої країни у війні з рф.
     Опалювальний сезон пройшов без ускладнень. Основним питанням черги денної став звіт про підсумки опалювального сезону 2021/2022 років, який озвучив керівник УЖКГ Покрова Віктор Ребенок.
     За словами Віктора Васильовича, опалювальний сезон для об’єктів соціальної та бюджетної сфер, комунальних підприємств міста Покров тривав з 20 жовтня 2021 року по 1 квітня 2022 року.
     – В опалювальний період 2021-2022 років для забезпечення теплом будівель та споруд комунальних підприємств, бюджетних установ та закладів міста функціонувало 27 теплогенеруючих котелень і топкових, – акцентував очільник УЖКГ.
     Окрім цього, було зазначено, що керуюча компанія ТОВ «Універсал-Сервіс 94» та об’єднання співвласників багатоквартирних будинків виконали 2884 заявки з усунення недоліків, що траплялися в роботі систем життєзабезпечення протягом опалювального сезону.
     У тому числі проводилися роботи з санітарної обрізки 98 дерев та видалення 312 аварійних дерев.
    Не менш важливим протягом осінньо-зимового періоду стало утримання в належному стані вулично-дорожньої мережі, малих архітектурних елементів та споруд, парків, скверів, мереж зовнішнього освітлення, водоводів доріг, здійснення нагляду за зеленими насадженнями тощо.
     За несприятливих погодних умов в зимовий період працювало 11 одиниць комунальної техніки, які прибирали сніг та посипали дороги протиожеледними матеріалами.
     Як доповів Віктор Ребенок, у Покрові завершено модернізацію мережі вуличного освітлення:
     – На 171 вулиці міста та селища Шолохове були замінені 2526 ЛЕД-світильників, 194 світлодіодних прожекторів, 32 блоки керування, 890 кронштейнів. Все це суттєво підвищило рівень освітлення території громади в нічний час, а також сприяло зниженню споживання електричної енергії.
     Звіт депутати прийняли до відома, а також одноголосно підтримали затвердження плану заходів з підготовки до наступного опалювального сезону.
Допомога переселенцям. Наступним важливим питанням стало затвердження міської цільової програми «Про забезпечення незахищених верств населення громади та організації перебування внутрішньо переміщених осіб на території Покровської міської громади, на період дії воєнного стану на всій території України»
Окремі пункти програми направлені саме на забезпечення соціальних гарантій внутрішньо переміщених осіб. Так, міська рада попіклувалася про належні умови перебування і проживання вимушених переселенців на території Покрова. Люди мають змогу безоплатно мешкати у закладах освіти, місцях тимчасового проживання (соціальних гуртожитках) на період дії воєнного стану. Місто забезпечує біженців продуктами харчування, питною водою, медикаментами та медичними послугами. Окрім цього, діти, котрі приїхали до міста, мають право долучатись до освітнього процесу Покрова.
     Засудження вторгнення рф в Україну. Наостанок секретар міської ради Сергій Курасов зачитав текст звернення депутатів до громадян, політичних партій та рухів проти агресії російської федерації та за підтримку територіальної цілісності і незалежності України.
     Завершуючи засідання сесії, міський голова Олександр Шаповал, побажав нам усім не втрачати віри в Україну і продовжувати робити свій внесок у нашу спільну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11