22 квітня, Дніпропетровщина: знову втрата Героя, три авіаудари, скасування “зелених коридорів” та віра у наші ЗСУ

Новомосковський район потрапив під авіаобстріл. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко зазначив, що вчора ввечері рашисти здійснили три ракетні удари по залізничній інфраструктурі у Новомосковському районі:
Внаслідок повітряної атаки постраждали п’ятеро людей – двоє чоловіків та троє жінок. Їх було госпіталізовано, зараз люди отримують медичну допомогу. Також повністю знищено залізничне полотно та контактна мережа. Наразі ми не знаємо, чи буде відновлено рух на цій ділянці.
«Зелений коридор», на жаль, не спрацював. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповів про те, що вчора повинен був спрацювати «зелений коридор», по якому планувалося евакуювати мешканців окупованих Нововоронцовської та Високопільської громад, що знаходяться на Херсонщині та межують із нашою областю:
 Рашисти не виконали домовленостей та не пропустили транспорт. Як ми бачимо, окупантам та уряду рф такі поняття, як честь, гідність та людяність не відомі.  Але попри це, ми будемо намагатися знову домовлятися про евакуацію, щоб врятувати людей! Адже всі ми віримо в те, що разом зможемо подолати все! Я впевнений – наша
Перемога близько!
На Великдень залишайтеся вдома. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко звернувся до мешканців району з приводу майбутнього святкування Великодня:
Зважаючи на великий суспільний резонанс, який був викликаний відміною комендантської години, ми спільно з обласною військовою адміністрацією вирішили скасувати це рішення. Тобто комендантська година з 23 на 24 квітня буде тривати з 22.00 до 05.00. У цей час вуличне освітлення вмикатися не буде. Також це стосується і проведення богослужінь.
Очільник району попросив всіх виважено поставитися до ситуації. На Великдень залишатися вдома, уникати скупчень людей та не ходити до церкви. Категорично заборонено розпивати спиртні напої у громадських місцях.

Покров втратив Героя. Міський голова Покрова Олександр Шаповал повідомив про те, що Покров знову втратив Героя:
На війні з російськими окупантами загинув 31-річний КУЛІШОВ  Олексій. У цього
молодого хлопця було все життя попереду. Але він віддав його за Україну, за мирне небо і
за майбутнє у незалежній країні. Вічна Пам’ять Герою!
Прощання з КУЛІШОВИМ Олексієм відбудеться сьогодні, 22 квітня, об 11.00 на бульварі Шевченка.
Також очільник міста відзначив, що кордони Дніпропетровщини під надійним захистом наших славних ЗСУ. Але  ворог продовжує наносити авіаудари по області. Що стосується Покрова, то ситуація відносно спокійна. За словами Олександра Шаповала, у штатному режимі працюють Покровський ГЗК, соціальні установи, комунальні служби, заклади торгівлі, аптеки, надаються всі послуги.  
Загарбники не дозволили вивезти людей з окупованих територій. Очільник військовоїадміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул  доповів про те, що ситуація у Кривому Розі та Криворізькому районі стабільна, повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією:
Місто живе та працює. Ми, у свою чергу, продовжуємо зміцнювати нашу оборону, а також поповнювати стратегічні запаси Збройні Сили України продовжують мужньо виконувати свій обов’язок, ведуться запеклі позиційні бої на дальніх підступах до міста – у Херсонській області. У Криворізькому районі та на Дніпропетровщині ворога немає. Але рашисти продовжують вести обстріл населених пунктів звільненої частини Херсонської області та прикордонних сіл Криворізького району.
Олександр Вілкул повідомив і про те, що вчора мав  відбутися узгоджений на урядовому рівні гуманітарний коридор із Херсонської області. По ньому із тимчасово окупованих територій хотіли вивезти мирних жителів – жінок, дітей, пенсіонерів, котрі вже другий місяць змушені жити без світла, тепла, ліків та продуктів:
–  Автобуси до них не пропустили. Незважаючи на гарантії, наші машини «швидкої допомоги» та автобуси були затримані на блокпості окупантів за Осокорівкою, також затримано старшого колони – голову Нововоронцовської ОТГ Володимира Марчука. Наразі ведуться переговори про його звільнення.
Окрім цього, окупанти, порушуючи домовленості про припинення вогню та Міжнародного гуманітарного права, під час дії «зеленого коридору» проводили обстріли позицій ЗСУ з реактивних систем залпового вогню та мінометів. Це особливо цинічно, бо вони розуміли – наші воїни не відповідатимуть, знаючи, що попереду українські машини.
Посадовець запевнив, що українська сторона й надалі буде робити все можливе, щоб вивезти людей із окупованої території Херсонської област

Все під контролем ЗСУ. Голова міста Апостолове Андрій Оса повідомив, що ситуація у громаді залишається стабільною:
У штатному режимі працює інфраструктура, триває дистанційне навчання школярів, громада живе у робочому ритмі та готується зустрічати Великдень!
ДСНС знешкодили понад 1 тис. снарядів! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий написав про те, що ворог на території громади відсутній. Наші ЗСУ мужньо боронять кордони та продовжують звільняти села Херсонщини від окупантів.
Посадовець подякував саперам, працівникам ДСНС, які ліквідували вже понад 1 тис. снарядів на території громади. Такі роботи будуть продовжуватися й надалі. Дмитро Невеселий закликав мешканців берегти себе, допомагати один одному, вірити у ЗСУ та всіма силами наближати нашу спільну Перемогу!

Віримо, що Переможемо! Не забуваємо про допомогу нашим Захисникам, молимося за них перед Богом! Кожен на своєму місці робимо вклад у наше вільне та незалежне Майбутнє під мирним небом рідної України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11