Актуально від Генштабу

     * Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України, разом із зенітниками Сухопутних і Десантно-штурмових військ, морської піхоти та Національної гвардії за попередню добу було знищено 15 повітряних цілей: 9 БПЛА, 3 літаки та 3 вертольоти.

     * На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 10 атак російських окупантів, знищено 6 танків, 8 одиниць броньованої та 15 одиниць автомобільної техніки, 4 артилерійські системи.

     * На Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Вживаються заходи з посилення прикриття державного кордону на західному і північно-західному напрямках. Сили і засоби протиповітряної оборони переведені на несення чергування у посиленому режимі. Посилено охорону штабів, вузлів зв’язку, військових містечок, арсеналів, баз та складів зберігання озброєння, військової техніки та паливно-мастильних матеріалів.

      * На Слобожанському напрямку ворог продовжує частково блокувати місто Харків силами до семи батальйонних тактичних груп зі складу 6-ї загальновійськової армії, берегових військ балтійського та північного флотів. Здійснює вогневе ураження підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури.

      * На Ізюмському напрямку противник для ведення бойових дій зосередив до 25-ти батальйонних тактичних груп зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї та 35-ї загальновійськових армій та 68-го армійського корпусу Східного військового округу, повітряно-десантних військ збройних сил російської федерації.

      * Ворог здійснює спроби вести наступ у напрямку населеного пункту Заводи Харківської області. Вийшов на північні околиці Дібровного, намагається закріпитись на досягнутому рубежі.

      * На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти протягом доби активізували бойові дії вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Ворог здійснює штурмові дії в районі населеного пункту Зарічне та, силами до батальйону, намагається наступати в районі населеного пункту Рубіжне.

      * Тривають оборонні бої з противником у напрямку населених пунктів Новтошківське та Попасна.

      * Ворог продовжує намагатися за підтримки артилерії здійснювати штурмові дії в районі населеного пункту Мар’їнка.

      * Одночасно ворог посилює угруповання військ на Запорізькому напрямку. Тривають заходи логістичного забезпечення окупаційних військ.

      * На Південнобузькому напрямку противник продовжує здійснювати вогневий вплив на підрозділи Сил оборони, намагався провести розвідку боєм у районі Трудолюбівки, зазнав втрат, відійшов на раніше зайняті позиції.

      * Противник продовжує зазнавати втрат. За наявною інформацією, 20 квітня цього року, у центральну районну лікарню міста Новоайдар було доставлено чергову партію поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації (близько 220 осіб) та понад 50 тіл загиблих загарбників. Крім того, батальйонна тактична група 136-ї окремої мотострілецької бригади 58 загальновійськової армії Південного військового округу, яка діяла на Курахівському напрямку, зазнала значних втрат в живій силі (до 250 осіб) та втратила до 10 одиниць реактивних і ствольних артилерійських систем.

      * Військовослужбовці рф висловлюють своє невдоволення та обурення. За наявною інформацією, особовий склад 150-ї мотострілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, що залучений до бойових дій на території України, не отримав так звані “бойові” кошти за березень.

      * На тимчасово зайнятих територіях ворожі підрозділи продовжують блокувати переміщення місцевого населення, грабувати та штучно наближати гуманітарну кризу здійснюють руйнування об’єктів критичної інфраструктури та блокують доставки гуманітарних вантажів з території України. Є випадки розстрілів цивільного населення та волонтерів.

https://www.youtube.com/watch?v=YsRH_W7P3FE

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

     Російська армія, здійснюючи свою безглузду агресію в Україні, замість тріумфу зазнала величезних втрат та ще більшої ганьби. Ми не забудемо і не побачимо нелюдські злочини окупантів. Дякуємо українським військовим за те, що влаштовуєте загарбникам справедливу кару. Разом з Вами в тилу і на фронті наближаємо спільну ПЕРЕМОГУ. УКРАЇНА завжди буде єдиною, вільною і могутньою державою, основне багатство якої – її відданий народ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11