21 квітня, Дніпропетровщина: величезна втрата, вечірні обстріли Криворізькогорайону та подяка волонтерам

Рашисти знову обстріляли Зеленодольськ. Керівник Дніпропетровської – обласної військової адміністрації Валентин Резніченко відзвітував про те, що ніч пройшла із сигналами повітряної тривоги. Окрім цього, окупанти, використовуючи системи залпового вогню «Ураган», підступно обстріляли Зеленодольськ:
– На щастя, постраждалих серед населення немає. Будинки також не зачепило. Але ворог влучив по комунікаціям, і місто залишили без електрики та води. На цю годину фахівці все полагодили і поновили подачу води та світла до осель.
Валентин Михайлович повідомив про тяжку втрату Дніпропетровщини:
– Виконуючи бойове завдання, у Запорізькій області загинув командир розвідгрупи – 29- річний марганчанин ДІМОВ В’ячеслав.  Він не боявся ні куль, ні ворогів, ні смерті… У нього залишилася дружина.
Рідний Марганець проводжав Героя на колінах. Вічна пам’ять! І вічна слава!
За словами очільника області, на Дніпропетровщині вже знищили майже 2 тисячі боєприпасів, які потрапили до нас з касетними снарядами окупантів:
Піротехніки працюють у двох районах – Синельниківському та Криворізькому. В останньому було здійснено найбільше артилерійських обстрілів: тільки за останні два дні там знешкодили понад 200 боєприпасів. І це при тому, що обстежили лише 1,6 гектари землі.
Валентин Михайлович наголосив на тому, що такі роботи будуть тривати й надалі. Він закликав місцевих мешканців бути максимально обережними. У жодному разі не чіпати підозріли знахідки, а одразу телефонувати фахівцям – за номером «101» та «102».
Вдячність друзям України за зброю. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук  повідомив, що ситуація в області залишається стабільною та контрольованою.
Посадовець поділився новинами про те, що іноземні партнери зголосилися надати Україні зброю: 100 протиповітряних ракет Mistral від Норвегії та 100 безпілотників Quantix Recon від виробника Switchblade.:
Для того, щоб якнайшвидше перемогти агресора, Україна потребує гарного озброєння. Зволікання тягне за собою загибель сотень українців. Країни Європи мусять розуміти, що нині ми захищаємо не лише свою державу – ми захищаємо весь цивілізований світ. І платимо занадто високу ціну. Боротьба триває. І триватиме до самої нашої Перемоги.
Микола Лукашук також привітав християн зі святом Чистого четверга. Побажав усім тримати у чистоті думки та помисли.

Ситуація – під контролем. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів про те, що бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає. Критична та соціальна інфраструктура працює, дороги проїзні.
Також він подякував волонтерам, які роблять надзвичайно важливу справу: підтримують наших Захисників, опікуються біженцями та докладають максимум зусиль для нашої Перемоги.
Місто продовжує приймати переселенців. Міський голова Покрова Олександр Шаповал повідомив про те, що на території області окупантів немає. Що стосується ситуації у Покрові, то вона – повністю контрольована.

Очільник міста акцентував на тому, що Покров продовжує приймати вимушених переселенців:
Наразі у місті офіційно зареєстровані понад 1300 людей, з них більше 400 – діти. Ці люди багато пережили – втратили все, що мали. Тому я надзвичайно вдячний всім службам, покровчанам, які допомагають їм. Вірю, що разом ми зуміємо все подолати!
Олександр Шаповал привітав покровчан зі святом Чистого четверга та подякував нашим Захисникам, які продовжують героїчно “очищати” Україну від орків.

Мужньо протистоїм окупантам. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул зазначив, що завдяки мужності та відвазі наших Збройних Сил, на території Криворізького району та Дніпропетровської області, ворога немає:
Дальній периметр оборони міста з південного напрямку проходить всередині Херсонської області. Але постійно продовжуються обстріли звільнених сіл Херсонської області, а також міста Зеленодольськ Криворізького району. Так, учора приблизно о21:30 із систем залпового вогню був обстріляний Зеленодольськ, трохи згодом – село Велика Костромка. На щастя, ніхто з людей не постраждав.
За словами посадовця, за погодженням керівника обласної військової адміністрації Валентина Резніченка, у Великодню ніч комендантська година у Кривому Розі та Криворізькому районі діятиме, як завжди, – з 22.00 до 05.00. Вночі у храмах богослужіння не проводитиметься, воно розпочнеться о 05.30 ранку.
Посадовець повідомив, що міськрада підготувала рішення щодо перейменування у Кривому Розі топографічних назв, пов’язаних із країною-агресором.
Безпека – понад усе! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий підтвердив, що вчора ввечері орки знову обстріляли місто, залишивши людей без електрики та води. Та вжезранку все було справне завдяки зусиллям фахівців, за що висловив їм велику вдячність.
Очільник міста закликав людей зберігати спокій та бути поряд із безпечними місцями, щоб у разі небезпеки одразу туди перейти:
– Бережіть себе! Все буде добре! Ми разом!
Віримо, що Україна вистоїть, здобуде Перемогу та відкриє нову сторінку своєї славетної історії! Слава нашим ЗСУ, які боронять рідну землю та захищають українців!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11