ВІТАЄМО З ЧИСТИМ ЧЕТВЕРГОМ

     Тиждень перед Великоднем для православних християн завжди був особливим періодом – осмислення, очищення думок і помислів, молитов, звернень до Божого прощення та благословення – підготовки до Великого свята. Упевнені, що саме у таких справах проводять ці дні всі віряни. Та цьогоріч вони направлені в головне русло – молитву за Україну, її хоробрих Захисників, за допомогу постраждалим цивільним, за упокій душ загиблих янголів, котрі священним куполом закривають небесну блакить нашої країни.

     Чистий четвер – одне з найбільш особливих днів Страсного тижня напередодні Великодня. Зветься він саме так, тому що вважаєтьсяднем весняного очищення. До заходу сонця традиційно прибирали в хатах, коморах, замітали подвір’я, білили стовбури дерев у дворі, в садку й за двором. Зібране сміття, галузки дерев, різний бур’ян палили посеред двору, щоб «очистити землю від зими, морозу, смерті й усякої нечисті».

     Сьогодні кожному з нас хочеться особливого очищення – від руйнацій, смерті, ворожих куль, людських страждань та болю, від усього, що з собою несе страшна війна. Тож, нехай Чистий четвер допоможе нашим Захисникам звільнити від зла якнайбільше територій України і наблизити такий довгоочікуваний мир. За це і молімося сьогодні з неймовірною силою.
     Нехай цей день відведе від вас весь негатив і чорні плями, життя хай стане чистою і білою смугою! Побільше радісних, щасливих миттєвостей, адже їх можна знайти навіть у маленьких дрібницях! Бережіть здоров’я, цінуйте сімейний добробут та любов! Миру, миру і ще раз миру всім нам! Нехай саме на це буде направлена воля Божа!
Зі святом, з Чистим четвергом!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11