20 КВІТНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: КОМЕНДАНТСЬКА ГОДИНА НА ВЕЛИКДЕНЬ, ВАЖЛИВІСТЬ ТЕРОБОРОНИ В ОБЛАСТІ, ЩИРА ПОДЯКА ЗСУ

Область під надійним захистом. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко зазначив, що ніч минула спокійно, без сигналів повітряної тривоги. Ситуація в області контрольована.
На Дніпропетровщині окупантів немає, але є небезпечні зони.Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповів, що ворожих сил на території регіону немає. Але окупанти й надалі продовжують вдаватися до обстрілів та провокаційу Криворізькому районі. Орки намагаються вийти на адміністративні кордони Херсонської області, але їм це не вдається. І не вдасться завдяки нашим ЗСУ, які відганяють цю нечисть вглиб Херсонщини. Тож у відповідь ті обстрілюють і наших захисників, і населені пункти як в Херсонській області, так і околиці Криворізького району.
Павлоградський, Синельниківський райони, які межують з Харківською, Донецькою, Запорізькою областями, є найбільш гарячими напрямки сьогодні. Але вони повністю контролюються потужними, досвідченими кадровими військовими, які стоять на захисті країни вже понад 8 років. Наш спокій там оберігають найбільш боєздатні підрозділи.
Також вобласті створено запас продуктів тамедикаментів, вся інфраструктура працює. Обласна військова адміністрація, облрада, органи місцевого самоврядування – працюють як єдинеціле задля Перемоги.
За словами посадовця, треба також розуміти, що наразі розпочалася друга фаза війни, під час якої рашисти будуть використовувати всі можливі варіанти тиску, в тому числі – психологічного:
– Знову почнеться поширення численних фейків, інформаційних вкидів, відверто неправдивих даних. Тому нагадую про інформаційну гігієну і закликаю громадян довіряти виключно офіційним джерелам: повідомленням обласної військової адміністрації, обласної ради, даним Генштабу, Офісу Президента.
Микола Лукашук закликав мешканців регіону не розслаблятися, реагувати на сигнали повітряної тривоги, але разом із тим зберігати спокій:
– Вірте нашому Президенту, вірте в ЗСУ. Жодного клаптика нашої землі окупантам ніхто не віддасть. Перемога буде за нами. Все буде Україна!
Комендантська година на Великдень – БУДЕ. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що на території району все відносно спокійно. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає. Критична та соціальна інфраструктура функціонує.
Окрім того, він повідомив, що у зв’язку з близьким розташуванням території до зони бойових дій та численними проханнями мешканців Нікопольщини, у Великодню ніч в районі все ж таки діятиме комендантська година:
– Світломаскування залишається, вуличне освітлення вмикатись не буде, комендантська година в ніч з 23 на 24 квітня не скасовується, в церквах не буде нічних богослужінь, денні богослужіння пройдуть у звичайному режимі. Вказана позиція узгоджена з силовим блоком, військовими, духовенством, керівниками міст, сільських та селищних громад району.
Також Євген Євтушенко констатував активізацію бойових дій ворога, зокрема і на Херсонському напрямку. При цьому повідомив, що наші Захисники мужньо тримають фронт і дають гідну відсіч ворогу. Посадовець заспокоїв мешканців регіону, акцентувавши на тому, що відлуння вибухів, які чутно в населених пунктах Нікопольщини, не стосуються території нашого району.
У Покрові ситуація стабільна та контрольована, комендантська година діятиме і на ВеликденьМіський голова Покрова Олександр Шаповал на своїй сторінці у Фейсбук повідомивпро те, що кордони Дніпропетровщини надійно захищають наші ЗСУ, в області орків немає.
Що стосується Покрова, то ситуація в місті стабільна: всі комунальні підрозділи, лікарня, соціальні установи працюють у штатному режимі, послуги також надаються.
– Згідно з розпорядженням Нікопольської районної військової адміністрації, з 22.00 23 квітня по 5.00 24 квітня діятиме комендантська година. Перебувати уцей час на вулиці заборонено, – підкреслив Олександр Шаповал.
Ми вистоїмо, ми – Переможемо! Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу зазначив, що наші Збройні Сили виявляють мужність та героїзм у боях з окупантами:
– На території Криворізького району та області ворога немає. Крім того, триває підсилення наших ліній оборони. Ситуація у Кривому Розі та в нашому регіоні повністю контролюється ЗСУ і військовою адміністрацією.
Протягом минулої доби ворог здійснював обстріли сіл Херсонської області (звільнених ЗСУ) та Криворізького району (прикордонних).
Олександр Вілкул зазначив, що Кривий Ріг продовжує працювати на Перемогу. Закликав містян зберігати спокій, дотримуватись всіх правил воєнного стану, не поширювати фейки, вірити лише офіційним джерелам інформації.
Допомагаємо військовим. Голова міста Апостолове Андрій Оса доповів про проведення спільної наради з начальником Криворізької районної військової адміністрації Євгеном Ситниченком. Головною її темою стало вирішення питань щодо забезпечення територіальної оборони. Адже, за словами посадовця, на громадах, наближених до лінії фронту, лежить велика відповідальність та навантаження.
Також Андрій Оса акцентував на тому, що окрім забезпечення життєдіяльності самої Апостолівської громади в умовах війни, місцева влада щодня активно співпрацює із військовими. Захисники забезпечуються всім необхідним, для чого максимально залучаються всі можливі ресурси, у тому числі й кошти бюджету громади:
– Наша праця – внесок у спільну Перемогу!
Виходити на вулицю – небезпечно! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий закликав мешканців громади наступні 3 дні утриматися від прогулянок на вулиці:
– Будьтепоряд з безпечними місцями, якщо є можливість, відразу переміщуйтесьтуди. Бережіть себе і тих, хто поряд з вами. Допомагайте один одному.
Давайте разом працювати задля нашої спільної Перемоги, вірити у ЗСУ та максимально підтримувати їх кожен на своєму робочому місці! Вистоїмо та обов’язково Переможемо! Інакше й бути не може! Слава Україні! Слава ЗСУ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11