Оперативно від Генштабу ЗСУ

     * Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було уражено 9 повітряних цілей: 1 літак, 1 вертоліт, 6 БПЛА різних типів та крилату ракету.

      * На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 10 атак російських окупантів, знищено 12 танків, 28 одиниць броньованої та 2 одиниці автомобільної техніки, 1 артилерійську систему.

     * Противник намагається продовжувати наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей.

      * Ворог не припиняє завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури по всій території України.

      * На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Зберігається загроза завдання ракетно-бомбових ударів російською авіацією по з використанням території, аеродромної мережі та повітряного простору республіки білорусь.

      * Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях. Проводять інженерне обладнання позицій та спостережних постів.

      * На Сіверському напрямку ознак формування противником ударного угрупування для відновлення наступальних дій не виявлено. Охорона ділянки українсько-російського кордону здійснюється ворогом у посиленому режимі. Тривають заходи інженерного обладнання опорних пунктів у прикордонних з Україною районах.

      * На Слобожанському напрямку ворог здійснює перегрупування та поповнення запасів. Продовжує часткове блокування Харкова та обстріли міста.

      * На Ізюмському напрямку противник здійснив спробу наступу в напрямку Сулигівка, Дібрівне. Ворог намагається проводити повітряну розвідку напрямків наступу із застосуванням безпілотних літальних апаратів “Орлан-10”.

      * На Донецькому і Таврійському напрямках російські окупанти продовжують здійснювати обстріли передових позицій наших військ та пошук слабких місць в обороні по всій лінії зіткнення. Продовжується ведення бойових дій в районах населених пунктів Кремінна, Торське та Зелена Долина. Ворог здійснює перегрупування з метою подальшого наступу у напрямку на населений пункт Лиман.

     * Противник намагається здійснювати наступ з метою просування вглиб населеного пункту Попасна. Після спроб штурму російськими окупантами в Рубіжному та Сєвєродонецьку, до лікарні міста Новоайдар доправлено близько 130 поранених військовослужбовців противника. Точна кількість наразі уточнюється.

      * На Донецькому напрямку ворог вів штурмові дії у районі населеного пункту Мар’їнка.

      * Основні зусилля противник зосереджує на захопленні міста Маріуполь, продовжує штурмові дії в районі заводу “Азовсталь”. Ворог веде бойові дії в районі населених пунктів Велика Новосілка, Рівнопіль та Сторожеве. Продовжує здійснювати логістичне забезпечення військ.

      * На Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні займаних рубежів, здійснює обстріли позицій наших військ. Веде бойові дії в районі населеного пункту Олександрівка.

     * У подальшому російські окупанти продовжують здійснювати вогневий вплив на позиції наших військ та ведення бойових дій з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

      * З Харківської області до пункту постійної дислокації (населений пункт Солоті, Бєлгородської області), через важкі втрати, окупанти вивели батальйонну тактичну групу 237-го танкового полку 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу для відновлення боєздатності.

https://www.youtube.com/watch?v=5XG7R7s-wmg

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

     Загартовані війною Захисники України руйнують плани окупанта, даючи загарбникам потужну відсіч. Пишаємося нашою могутньою армією та наполегливо працюємо, підтримуючи надійний тил держави. Разом — ми сильні, разом ПЕРЕМОЖЕМО!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11