У Покрові відкрито нову філію видачі гуманітарної допомоги

Починаючи з 18-го квітня, у Покрові запрацювала нова філія видачі гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям – вона розміщується у кафе «Спектр», по вул. Героїв України, 14.

У перший день роботи туди, незважаючи на сильний дощ та холод, завітали понад 100 переселенців. Їх зустріли депутат міської ради Людмила Міць, а також активісти, які долучилися до спільної благородної справи: Олексій Огуркасов, Володимир Двойцов, Сергій Часнок та інші небайдужі  покровчани. Переселенці, пред’явивши документи, що підтверджують статус внутрішньо переміщеної особи, отримали необхідні речі: жіночій одяг, дитячі костюми, підгузки, суміш для харчування дітей. Люди дуже зраділи подібній ініціативі, адже вони відчувають, що про них турбуються, що вкрай важливо у такий складний час.
Слід зазначити, що ця благородна ідея знайшла свою реалізацію завдяки величезній підтримці та небайдужості до долі українців Агентства ООН у справах біженців в Україні – UNHCR Ukraine. Чималий внесок у залучення цього благодійного проекту до нашого міста зробив заступник голови Нікопольської районної ради Дмитро Бичков.
Кореспонденти «ЗМ» особисто поспілкувались із Дмитром Олександровичем та отримали вичерпну інформацію щодо реалізації цього проекту.

Гуманітарний напрямок – надзвичайно важливий

Перш за все, Дмитро зазначив, що одразу після початку війни керівники Нікопольської районної ради почали міркувати, чим саме вони можуть бути корисними людям у нинішній ситуації:
Буквально за тиждень після повномасштабного вторгнення рф, ми прийняли рішення працювати в гуманітарному напрямку, поступово удосконалюючи та розвиваючи його. Адже всі ми чудово розуміємо, що із завершенням війни (а Перемога обов’язково настане!), гуманітарна криза нікуди не зникне. Навпаки – буде й надалі супроводжувати людей, котрі приїхали на Нікопольщину, рятуючись від активних бойових дій. За прогнозами провідних світових організацій, в тому числі й ООН, ця криза особливо гостро буде відчуватися в Україні протягом найближчого року. Саме тому ми й вирішили зробити перші кроки задля полегшення життя людей – зайнятися організацією постачання гуманітарної допомоги, щоб на постійній основі забезпечувати частину вимушених переселенців найнеобхіднішим.
За прогнозами Дмитра Бичкова, на фоні активної фази бойових дій, що зараз триває на Донбасі, кількість вимушених переселенців, які приїздять до нашої області та, зокрема, району, буде збільшуватися. Він вважає, що, можливо, Нікопольщина, прихистить до 15-20 тисяч біженців:
Те, що люди прибувають до Дніпропетровщини, і не виявляють бажання прямувати до західних областей, пояснюється дуже просто. Тут переселенці мають змогу недорого винайняти житло, або взагалі проживати безкоштовно завдяки небайдужості наших людей. А ось у західних областях, хочу вам сказати, ціни на оренду житла – зависокі, і по кишені далеко не всім людям, не говорячи вже про біженців, які втратили все.

Речами, продуктами та ліками нам допомагає Європейський Союз
Але крім житла, що також надзвичайно важливо, біженці потребують банальних засобів для існування: продуктів харчування, одягу, предметів гігієни. На щастя, країни Європейського Союзу не залишають переселенців сам на сам з бідою. Як розповів Дмитро Олександрович, районна влада вже отримала перші постачання гуманітарної допомоги із Болгарії, Іспанії, Бельгії, Румунії, від Організації Об’єднаних Націй. Так, новий одяг безкоштовно надали іспанські фірми одягу «Zara» та «Bershka», дитяче харчування та ліки надійшли від виробників із Іспанії та Бельгії:
Під час перших двох тижнів роботи миактивно працювали у Нікополі та трьох громадах: Першотравневій, Покровській та Червоногригорівській. Та очевидно, що зупинятися не варто. Треба намагатись задовольняти потреби й інших переселенців, збільшувати обсяги поставок та продумувати їх логістичну складову. Тому ми вирішили рухатися далі. У Покрові, за погодженням всіх нюансів з міським головою Олександром
Шаповалом, а також за підтримки депутата міськради Людмили Міць, спільними зусиллями, ми відкрили новий пункт видачі гуманітарної допомоги. Наступні декілька поставок, що будуть отримані найближчим часом, направимо саме до Покрова, щоб забезпечити переселенців необхідним.
Дмитро Бичков впевнений, що маленька філія гуманітарної допомоги у Покрові буде розширюватися, і вимушені переселенці зможуть і надалі отримувати речі та продукти харчування:
– Разом із тим ми всі добре розуміємо, що ейфорія підтримки, яку наразі отримує Україна, буде поступово йти на спад. І задля того, щоб не втратити темпи надання такої допомоги, нам вже зараз треба знаходити нових друзів-меценатів. Вважаю, що було б непогано, якби вихідці з Нікопольщини, які проживають за кордоном, виявили бажання допомогти рідному регіону. Вже зараз ми спілкуємося з дівчиною, яка народилась у Нікополі, а зараз проживає в Іспанії. Вона докладає максимум зусиль, працюючи у гуманітарному штабі, який займається доставкою допомоги на Нікопольщину. Величезна їй подяка за це! Це – гідний приклад для наслідування!
Ми вдячні Нікопольській районній раді за турботу, яку вона демонструє до переселенців. Віримо, що завдяки нашій небайдужості та підтримці, Україна вистоїть та здобуде Перемогу!
У наших наступних публікаціях ми надамо докладний фотозвіт з нововідкритого центру видачі гуманітарної допомоги та поспілкуємось з місцевими організаторами цієї доброї справи.
Фото https://www.facebook.com/aleksey.viktorovich11

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11