19 квітня, Дніпропетровщина: ракетні та артилерійські обстріли, «Нескорені» українці та молитва за наших Захисників, які боронять Донбас

     Рашисти знову обстріляли Криворізький район. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко поінформував про те, що сьогодні була тривожна ніч:
     – Окупанти знову обстріляли населені пункти Зеленодольської громади із використанням систем залпового вогню «Град». У результаті – зруйновані будинки. На щастя, люди не постраждали.
     Вчора по області було випущено ракети. Одна із них поцілила в дачні будинки у Дніпровському районі, без постраждалих.
      Валентин Резніченко також поділився гарною новиною та повідомив, що українці прекрасно виступили на «Іграх Нескорених» у Гаазі. Серед чемпіонів – команда лучників, у складі якої виступає житель Кривого Рогу Василь Стуженко. Спортсмен захищав Україну у 2014 році, в боях за Іловайськ. Герой втратив руку та ногу, але це його не зламало – він продовжив тренуватися. Тим самим довів, що українці – незламні, і завжди йдуть до Перемоги!
     Допомагаємо переселенцям. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначив, що ситуація в регіоні повністю контрольована:
     – Окупантів на території Дніпропетровщини немає. Всі кордони області захищають професійні, вмотивовані військові, які боронять нашу Батьківщину.
     За словами посадовця, зараз на Дніпропетровщині перебуває понад 135 тисяч переселенців, які стали на облік як внутрішньо переміщені особи. Серед них: майже 34 тисячі дітей, 27 тисяч — маломобільні громадяни та люди старші 60 років.
     Микола Лукашук акцентував, що наш регіон приймає українців, які були вимушені покинути свої домівки через російське вторгнення. Мешканці області активно гуртуються та допомагають біженцям, адже ми – одна нація, котра не залишає нікого у біді:
     – Тільки разом ми зможемо викорінити це зло, яке прийшло на нашу землю, та здобути Перемогу!
     Разом до Перемоги! Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що бойових дій, техніки та живої сили окупантів на Нікопольщині немає. Посадовець закликав помолитися за наших Захисників, які зараз боронять Донбас. А також висловив впевненість, що Україна обов’язково переможе, і все буде добре!
     Дотримуємось правил воєнного стану і довіряємо лише офіційній інформації. Міський голова Покрова Олександр Шаповал повідомив, що окупантів на Дніпропетровщині немає. Наші Захисники мужньо захищають рідну землю та протистоять чорній орді. Попри це область постійно знаходиться у небезпеці ракетних ударів.
     Що стосується Покрова, то у місті відносно спокійно – працюють всі служби.
     Олександр Шаповал попрохав покровчан не ігноруватизвуки сирени, дотримуватись режиму світломаскування та комендантських годин, а також довіряти лише офіційній інформації.
     Вночі орки відкрили вогонь по мирним людям. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул зазначив, що у штатному режимі працює вся інфраструктура, комунальні служби та промислові підприємства, бізнес, соціальні служби.
     За словами керівника, орки продовжують обстріли мирних сіл з використанням ракет та систем залпового вогню:
     – Вчора на дальньому периметрі оборони були обстріли звільнених населених пунктів Херсонщини, а також тих, які розташовуються на кордоні із Криворізьким районом. Вночі ворог використав реактивні системи залпового вогню та артилерію проти мешканців Зеленодольська, Мар’янського, Великої Костромки. У результаті маємо руйнування приватних будинків та багатоквартирного сектору. На щастя, люди не ушкоджені. Саме тому вкотре прошу всіх: якщо ви почули сигнал повітряної тривоги – одразу йдіть до укриття.
     Посадовець закликав не нехтувати безпекою мешканців міста та неухильно дотримуватись правил світломаскування.
     Він подякував нашим Захисникам на фронті, працівникам у тилу, волонтерам за їхній внесок у нашу Перемогу.
     Тримаємося, віримо в Перемогу! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив про нічні обстріли. Попрохав людей утриматися від прогулянок парком, не відвідувати дачні ділянки СТ «Отдых», адже на цих територіях знаходиться дуже багато снарядів. Він запевнив, що там вже працюють надзвичайники і поліція, які знешкоджують небезпечні боєприпаси.
     Також очільник Зеленодольська акцентував на тому, що комендантська година у громаді залишається з 20:00 до 06:00. Таке рішення пов’язане із тим, що бойові дії проходять дуже близько, і територія населеного пункту знаходиться в зоні ризику.
     Молімося за наших Захисників, віримо, що вистоїмо та врятуємо рідну Україну від рашистської нечисті!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11