Актуальна інформація від Генштабу ЗСУ

     * Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було уражено 7 повітряних цілей: 1 літак, 4 БПЛА та 2 крилаті ракети.

      * На території Донецької та Луганської областей захисниками України за минулу добу відбито 7 атак ворога, знищено 10 танків, 18 одиниць броньованої та 8 одиниць автомобільної техніки, 1 артилерійську систему, а також міномет противника з розрахунком.

     * Противник намагається продовжувати наступальні дії у Східній операційній зоні. Мета встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей, а також утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

      * Не припиняються ракетно-авіаційні удари по цивільних об’єктах на всій території України. Протягом попередньої доби відбулась активізація завдання ракетних ударів по об’єктах у західних областях.

      * У Слобожанському та Донецькому операційних районах агресор проводить наступальні та штурмові дії на окремих напрямках.

     * Ворог продовжує перекидання озброєння, військової техніки до України з центральних і східних регіонів російської федерації. Поряд з бойовими підрозділами здійснює перекидання підрозділів забезпечення. Крім того, з метою удосконалення системи матеріально-технічного забезпечення, окупанти розгортають логістичні центри та створюють польові бази ремонту і відновлення пошкодженої техніки.

      * На Слобожанському напрямку противник визначеним складом сил продовжує часткове блокування міста Харків. За наявною інформацією, з метою організації системи протиповітряної оборони наступального угруповання, ворог здійснює перекидання додаткових зенітних ракетних дивізіонів ЗРК “Тор” до Харківської області. Водночас у прикордонних з Україною районах Бєлгородської області, для прикриття основних пунктів управління, a також тилових районів, розгорнуто зенітні ракетні дивізіони С-400 та С-300.

      * На Ізюмському напрямку ворог веде наступальні дії на лівому березі річки Сіверський Донець. Для підтримки наступальних дій угруповання на зазначеному напрямку противник створив систему основних і запасних вогневих позицій для реактивної та ствольної артилерії.

      * На Донецькому і Таврійському напрямках російські окупанти активізували наступальні дії уздовж всієї лінії зіткнення.

      * Основні зусилля ворога зосереджені на прориві оборони наших військ у Луганській та Донецькій областях, а також встановленні повного контролю над містом Маріуполь. У Запорізькій області триває зосередження підрозділів окупаційних військ у визначених районах.

      * На Південнобузькому напрямку основні зусилля ворог зосереджує на виході до адмінмежі Херсонської області. З метою покращення тактичного положення окупанти намагаються вести наступальні дії в районі населеного пункту Олександрівка. Противник не припиняє обстріли цивільних об’єктів у місті Миколаїв.

      * На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін не фіксується.

      * Республіка білорусь продовжує надавати свою територію для нанесення авіаційних ударів по території України та ведення розвідки об’єктів на нашій території.

      * За наявною уточненою інформацією, втрати 126-ї бригади берегової оборони чорноморського флоту складають до 75%. 810-а окрема бригада морської піхоти чорноморського флоту втратила 158 військовослужбовців вбитими, близько 500 пораненими, а 70 осіб вважаються зниклими безвісти. Значна частина військовослужбовців зазначених бригад написала рапорти на відмову від участі у так званій “спеціальній операції”.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

https://www.youtube.com/watch?v=nhi2mddjprY

      Зомбовані рашисти продовжують вперто пхатися на нашу землю з гаслом «Побачити Україну і вмерти». Перше їм вдається хіба що уві сні, а от друге непроханим гостям вже 55-ту добу забезпечують Захисники України. Ми захоплюємося героїзмом наших військових, які боротимуться до ПЕРЕМОГИ заради мирного майбутнього УКРАЇНИ! Ми з Вами, наші НЕЗЛАМНІ ГЕРОЇ! Разом обов’язково ПЕРЕМОЖЕМО!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11