Головне завдання – працювати, зберегти колектив та дотримуватись змін чинного трудового законодавства в умовах воєнного стану

     На цих пунктах було наголошено у перший день трудового тижня на комбінаті. На оперативній нараді з керівниками Голова правління Сергій Шуваєв чітко окреслив основні завдання, які зараз стоять перед колективом. Звернув увагу присутніх на змінах трудового законодавства, що стосуються роботи у святкові дні в умовах воєнного стану. Також було акцентовано на кадровій політиці підприємства та соціальних питаннях.

     Святкові дні скасовано. Сергій Павлович розпочав нараду з питання скасування вихідного дня 25-го квітня, після Великодня, який українці цьогоріч відзначають 24-го квітня:

      Із запровадженням воєнного стану в Україні трудове законодавство зазнало суттєвих змін. Сьогодні у нас де-юре немає святкових днів, є тільки вихідні. Отже, 25-го квітня, після Великодня, на комбінаті буде робочий день, який і оплачуватиметься відповідним чином, у звичайному розмірі.

     Твердження керівника підприємства трактоване в Законі України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» № 2136-IX від 15.03.2022 року. Так, ч. 6 ст. 6 цього Закону № 2136-IX говорить про наступне спеціальне правило: «У період дії воєнного стану не застосовуються норми статті 53 (тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів), частини першої статті 65, частин третьої-п’ятої статті 67 та статей 71-73 (святкові і неробочі дні) Кодексу законів про працю України». А це означає, що у період воєнного стану не діють вищезазначені статті КЗпП. Отже, немає офіційних святкових та неробочих днів. За таким самим алгоритмом ми працюватимемо і під час травневих свят.

     Голова правління зазначив, що у Великодній день, 24-го квітня, працюватимуть лише 4 кар’єри, щоб надолужити відставання у виробничій програмі. Всі інші підрозділи будуть відпочивати. За виключенням, звісно, водіїв автобусів АТЦ, які перевозитимуть робітників. До речі, згідно з діючим законодавством, оплата праці у святковий день буде здійснюватись в одинарному розмірі.

     Наше завдання – зберегти та підтримати колектив у складних умовах, з обмеженням ресурсів для підприємства. Зі слів Сергія Павловича, комбінат зараз переживає нелегкі часи, але продовжує працювати у нормальному ритмі. Всі підрозділи, крім соціальної сфери та рекультивації, працюють у повному складі. До речі, люди з двох названих структур, максимально залучені на охороні об’єктів комбінату та виконують інші відповідальні завдання, чого вимагає воєнний час. Намагаємось працевлаштувати всіх бажаючих працівників з ТОВ “Максипром-груп”. Також надаємо роботу більшості тих людей, котрі приходять до відділу кадрів та навчання. Серед них багато переселенців з тих областей та районів України, де наразі тривають активні бойові дії.

      – Я знаю про те, що до Покрова приїхало понад 1,5 тисячі внутрішньо переміщених осіб, і вони потребують роботи. За можливості, їх теж працевлаштовуємо, адже розуміємо, наскільки важко людям адаптуватись. Треба допомагати їм повертатись до нормального життя. Загалом зараз у прийомі до комбінату 107 осіб, підкреслив Сергій Шуваєв.

     Він також додав, що сьогодні підприємство взяло на себе колосальне соціальне навантаження. Соцгарантіями забезпечені всі працівники комбінату. Зокрема, і ті, хто боронить кордони Батьківщини у лавах ЗСУ. За нашими Захисниками збережено середню заробітну плату від комбінату. Попри все, підприємство продовжує виконувати завдання зі зміцнення обороноздатності нашого краю та забезпечення його Захисників.

     – Треба тримати стрій. Треба підтримувати тих, хто сьогодні на робочих місцях. Всі наші зусилля направлені на те, щоб максимально економити ресурси та підтримувати колектив – людей, які працюють, наближаючи Перемогу. Працюємо, тримаємось, підтримуємо ЗСУ! Все буде Україна! – такими словами завершив своє звернення Голова правління.

   

     Виробнича програма, донорство, спецхарчування та безпека персоналу. Керівник, відповідальний за виробничий напрямок, технічний директор Віктор Бондарець, закликав трудові колективи зосередити зусилля на виконанні виробничої програми. Погода наразі не сприяє роботі кар’єрів, тому потрібно раціонально організовуватись та надолужувати втрачені куби. При цьому приділяти особливу увагу охоронним заходам.

     Директор з управління персоналом Олег Черьомушкін озвучив оголошення про необхідність ще однієї партії донорської крові для спасіння життя поранених військових та цивільних. Лікарі станції переливання крові чекають на 36 працівників комбінату. Є потреба у крові всіх 4-х груп з негативним резусом та 1 і 2 – з позитивним.

      Подяку всім колективам за активну участь у передвеликодній толоці висловив директор із загальних питань Сергій Поровай. Він також поінформував про завезення молочної продукції до Цеху харчування. Тому працівники комбінату запрошуються отримати спецхарчування на базі колишнього ОРСу: понеділок-п’ятниця – з 9.00 до 17.30, субота – з 9.00 до 16.30.

     Завершуючи нараду, директор з охорони праці Юрій Голов закликав персонал реагувати на звуки сирени, одразу прямуючи в укриття. Безпека має бути перш за все.  

     Важкий час, складна погода…, але ми тримаємось. Тримаємось і працюємо, що є сили. Допомагаємо нашим Захисникам та один одному, зміцнюємо економіку і рухаємось вперед! В жодному разі не можна зупинятись! Ставимо перед собою мету і досягаємо її! Ми – сильні, ми – українці, за нами – Перемога!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11