13 квітня, Дніпропетровщина: ЗСУ продовжують вибивати рашистів на Херсонщині та берегти спокій мешканців області, допомога звільненим селам й ефективна робота саперів

     Тримаємось. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко відзвітував про те, що ніч на Дніпропетровщині минула мирно, і на цю годину в області все добре.
     Мужньо приймаємо виклики воєнного часу. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук наголосив на тому, що ситуація в області – контрольована: працює інфраструктура та бізнес, у громадах – все спокійно. В цілому Дніпропетровщина пристосувалася до життя в умовах воєнного часу.
     Збройні Сили України продовжують вибивати рашистів на Херсонщині – якомога далі від кордонів Дніпропетровщини. На інших напрямках – Донецькому, Харківському та Запорізькому – ситуація також під повним контролем наших Захисників.
     За словами посадовця, наразі тривають роботи з розмінування полів у Синельниківському районі:
     – Тільки за один день було знешкоджено близько 100 касетних мін. Робота буде тривати й надалі.
Погана погода, яка зберігається в області, не повинна ставати приводом для негативного настрою. Навпаки, цей момент допомагає виснажити ворогів:
     – Через рясні дощі окупанти зараз сидять по коліно в болоті, деморалізовані, виснажені. Їхня техніка не може нормально пересуватись, не піднімаються в повітря літаки. Це дає нашим Захисникам можливість ще краще підготуватися до можливої ескалації конфлікту і другого етапу війни, початок якого, за даними з різних джерел, очікується найближчим часом.
     Очільник облради закликав мешканців Дніпропетровщини триматися, єднатися та вірити у наших Захисників! Адже Перемога – за нами!
     Район живе та працює. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко написав про те, що ситуація у районі спокійна. Він закликав поважати Захисників та цінувати їхній вклад у наше мирне життя.
     За словами посадовця, жителі Нікопольщини в останні дні хвилюються через гучні звуки вибухів. Він зазначив, що це ні що інше, як відлуння бойових дій, що тривають на Херсонщині:
     – ЗСУ використовує артилерію задля знищення скупчення живої сили та техніки ворога. Все це робиться для того, щоб не дати оркам закріпитися на Херсонській землі. За моїм розумінням, ворог намагається сформувати ударну групу на цьому березі, яка має намір прямувати або на Кривий Ріг, або в сторону Миколаєва. На наше щастя, такі спроби не є успішними. Наші Захисники, в свою чергу, не чекають активізації рашистів, тому наносять ворогам вогневих уражень. Звісно, орки також надають відповідь пуском снарядів із систем залпового вогню «Град», «Смерч», «Ураган». Саме через проведення активних бойових дій багато з нас вночі бачить спалахи та чує вибухи. Здається, що все це відбувається поряд, та насправді відстань складає 30 і більше кілометрів. Пам’ятайте: якщо буде реальна небезпека, ми обов’язково про це попередимо.
     За словами Євгена Євтушенка, район продовжує жити та працювати:
     – Великі підприємства та підприємці повертаються до роботи, аграрії, завдяки сприятливим погодним умовам, майже завершили посівну. Добре розуміючи ризик виникнення дефіциту сільгосппродуктів, намагаємося максимально ефективно використовувати кожен клаптик землі нашого району.
     Очільник району подякував волонтерам, котрі виконують величезну роботу з розподілу продуктів харчування, одягу, військової амуніції, яка необхідна нашим бійцям на фронті та ТрО. Він закликав волонтерів згуртуватися та робити одну справу.
     Мешканцям Нікопольщини посадовець побажав єднатися, не панікувати та не втрачати надії у себе та нашу спільну Перемогу!
     Наша мета – Перемога. Міський голова Покрова Олександр Шаповал повідомив про те, що ситуація у місті контрольована: у штатному режимі працюють всі підрозділи, надаються необхідні послуги.
     До міста продовжують прибувати вимушені переселенці, від яких ми дізнаємося про жахи окупації та звірства, які їм довелося пережити:
     – Я хочу подякувати покровчанам та службам, котрі підтримують біженців та допомагають їм.
Очільник Покрова похвалив талановитих дітей та їхніх викладачів, які, незважаючи на важкі часи, продовжують займатися та отримувати мистецькі перемоги:
    – Перемога – це щасливе майбутнє наших дітей. І саме за нього віддають життя наші Захисники!
     Підтримуємо економіку. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул написав про те, що ситуація у місті та регіоні стабільна, під контролем ЗСУ та Військової адміністрації:
     – Раніше ворог був відсунутий у периметр Херсонської області. Наші Захисники звільнили від окупантів 15 населених пунктів. Рашисти намагалися контратакувати, але, на щастя, ЗСУ відбило ці атаки. Слава нашим Захисникам!
     Військова адміністрація продовжує допомагати та відновлювати життя у звільнених селах Херсонщини: налагоджують нормальну роботу медичної, правоохоронної та енергетичної галузей.
     У самому місті ситуація стабільна, вся інфраструктура працює у штатному режимі. Окрім того, металургійні підприємства Криворіжжя, роблять свій неоціненний внесок в економіку країни, надаючи людям роботу
     Обережно: працюють сапери! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив, що ворога на території громади немає. Наразі йдуть бої за Херсонщину.
      Посадовець звернув увагу мешканців громади на те, що розпочата робота саперів. Він попрохав жителів с.Мала Костромка не виходити та не пересуватися вулицями, поки не буде надано повідомлення про завершення всіх робіт зі знешкодження боєприпасів.
    Продовжуємо мужньо протистояти рашистський навалі. Кожен на своєму місці працюємо на благо України та віримо у наших Захисників. Перемога обов’язково буде за нами!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11