8 КВІТНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ОБСТРІЛИ МИРНИХ ЖИТЕЛІВ, ЗВЕРНЕННЯ ДО МЕШКАНЦІВ ОБЛАСТІ ТА ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ І ВІРА В НАШУ ПЕРЕМОГУ

Символ Перемоги. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко відзначив, що ніч та ранок були тривожними, але наразі ситуація в контрольована, дякуючи ЗСУ.
Посадовець повідомив гарну новину:
– В область після зимівлі прилетіли перші лелеки. Вони полюбляють селитися в долинах річок Оріль та Самара. Ці птахи, за народними повір’ями, приносять мир, злагоду та любов. Тому я впевнений – ми переможемо і все буде Україна!
 
Окупанти чинять військові злочини проти мирних людей. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначив, що протягом останньої доби російські нелюди наносили ракетні удари по цивільним людям та об’єктам інфраструктури:
– Протягом вчорашнього дня ворог тричі обстріляв територію Дніпропетровщини. Так, удари були нанесені по Синельниківському та Криворізькому районах, а також м.Кривий Ріг. Жертвами злочинних дій окупантів стали люди, котрі на човні переправлялися водосховищем, тікаючи з окупованої території Херсонської області. Наразі відомо, що четверо людей загинули, в тому числі дитина, сім дістали поранень, двоє – зникли безвісти. У Кривому Розі ворожа ракета влучила у житловий сектор. Внаслідок цього удару одна людина зазнала поранень. Попри всі ці трагічні випадки, ми свято віримо у те, що Україна переможе! Дякуємо нашим Захисникам, котрі докладають максимум зусиль, щоб стримати ворога, та дають жорстку відсіч всім спробам зайти на територію області. Ви – найкращі!
Звернення до переселенців.Також очільник передав прохання обласної влади, що стосується внутрішньо переміщених осіб, які наразі перебувають у нашому регіоні:
– Просимо всіх переселенців, які зараз знаходяться в області, переїхати до західних регіонів України. Це пов’язано із ситуацією на Донецькому напрямку, яка може загостритися. Відповідно, на Дніпропетровщині може суттєво збільшитися кількість переселенців. Щодня з Дніпра та Кривого Рогу курсують евакуаційні потяги. Окрім того, виїхати можна і власним транспортом – всі дороги відкриті.
Слід зазначити, що для мешканців Дніпропетровщини приводів залишати свої домівки немає. Подібні рішення кожна людина приймає самостійно. Загальна ситуація в області – стабільна та знаходиться під цілковитим контролем ЗСУ:
– На усіх напрямках – Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому –наші Захисникизараз міцно тримають оборону. І триматимуть її до Перемоги.
 
Загрози території району немає! Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко заспокоїв мешканців Нікопольщини, котрі вчора прочитали новину від мера Дніпра із закликом негайно евакуюватися з обласного центра:
– Насправді суть інформації була спотворена деякими ЗМІ, що викликало справжню паніку серед людей. Борис Філатов спростував новину стосовно евакуації. Пояснив, що перш за все, слід критично ставитися до новин, не піддаватися емоціям і обов’язково читати офіційні першоджерела.
Що стосується ситуацій в районі, то, за словами посадовця, наразі інформації щодо загрози території Нікопольщини немає:
– Ні для кого не секрет, що на сусідніх територіях тривають бойові дії. У зв’язку з цим мешканці району чують вибухи, а також спостерігали за димкою на протилежному березі водосховища. В Україні продовжується повномасштабна війна, саме тому закликаю всіх не залишатися на вулиці під час повітряної тривоги, а негайно прямувати у безпечні для вас місця.
Ситуація під контролем. Міський голова Покрова Олександр Шаповал висловив вдячність нашим Захисникам, котрі дають гарну відсіч ворогу, мужньо захищаючи нашу землю.
Що стосується Покрова, то ситуація контрольована, комунальні служби, а також підприємці та підприємства працюють, мешканці одержують всі послуги.
Очільник міста в котре нагадав про те, що в жодному разі не можна ігнорувати сирени – треба негайно йти до укриття.
 
Допомагаємо переселенцям, військовим, Теробороні. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив про те, що місто працює у штатному режимі, надзвичайних ситуацій зафіксовано не було. Посадовець також зазначив, що наразі у місті зупинені всі програми розвитку:
– Сьогоднінаша найголовніша мета полягає у забезпеченнінормальногофункціонування міста та його комунальних підприємств. Всі інші плани ми обов’язково реалізуємо після нашої Перемоги.
Також місцева влада Нікополя активно працює над створенням прийнятних умов для переселенців з інших регіонів України, допомагає військовим, теробороні, вирішує нагальні питання.
Вороги будуть 100% покарані. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході брифінгу повідомив, що ЗСУ успішно боронять від рашистів дальні підступи до міста. Він доповів, що вчора вранці у межах міста відбулося падіння уламків ворожої ракети. У результаті одна людина отримала поранення.
Посадовець акцентував на тому, що міська влада Кривого Рогу докладає максимум зусиль задля відновлення мирного життя у звільнених селах Херсонщини. На жаль, там окупанти знущалися з цивільного населення, гвалтували жінок. За все це нелюди обов’язково будуть покарані.
Олександр Вілкул доповнив інформацію очільника облради стосовно випадку на Каховському водосховищі. Він акцентував на тому, що страшна трагедія сталася неподалік с.Мар’янське Криворізького району. Буквально на відстані 70 метрів від берега орки накрили «Градами» човен, котрий перевозив людей з окупованої Херсонщини. То був уже 7 рейс цього плавзасобу. Окупанти добре знали, що у човні знаходяться мирні люди, але це їх не зупинило. Вони вчинили страшний військовий злочин:
– Ми не пробачимо ворогові жодної смерті, жодної сльозинки. Ми обов’язково відплатимо за все, що вони вчинили. За нами – наша Батьківщина, наші будинки та наші сім’ї. І я впевнений – ми Переможемо!
 
Обережність і ще раз обережність. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий акцентував на тому, що на території Зеленодольської громади ворог відсутній. Попри це, окупанти продовжують обстрілювати населені пункти, де проживають мирні мешканці. Саме тому очільник Зеленодольська вкотре закликав людей не виходити на вулицю без крайньої потреби, а також знаходитися поряд із безпечними місцями. Він також закликав всіх вірити та підтримувати ЗСУ. Адже наші Захисники щодня стоять на варті нашого спокою та ризикують життям заради свободи рідної України.
 
Пам’ятайте, що зараз не можна забувати про дотримання всіх правил безпеки. Вони у разі необхідності допоможуть врятування життя! Але давайте подумки, щохвилини, відвертати подібне. Також не забуваємо наполегливо вірити та молитися за нашу Перемогу, за наших Захисників! Разом наближаймо мир на нашій рідній Батьківщині!
 
 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11